Stembureauleden en tellers gezocht voor verkiezingsdag

Foto: wijchen.nieuws.nl

Op 17 maart 2021 vinden de verkiezingen van de leden van de Tweede Kamer plaats. Door het coronavirus zijn er extra medewerkers en tellers op de stembureaus nodig. Belangstellenden kunnen zich melden bij de gemeente.

Naast mensen die op de dag van de verkiezingen overdag op het stembureau zitten, zijn mensen nodig die als teller willen werken. De tellers gaan vanaf 21.00 uur de stemmen tellen. Door het coronavirus kan het zijn dat stemmen ook eerder mogelijk is, waardoor mensen ook op 15 en 16 maart 2021 ingezet kunnen worden.

Wie wordt ingezet krijgt een financiële vergoeding van 160 euro voor stembureauleden en van 55 euro voor de tellers.

Stemrecht

Wie mee wil helpen dient op 17 maart 2021 minimaal 18 jaar te zijn en stemrecht te hebben en op die dag vanaf 7.00 uur tot de werkzaamheden klaar zijn beschikbaar te zijn. Wie mee wil helpen is verplicht een digitale uitleg te volgen. Aanmelden kan tot 15 december

Ook verenigingen kunnen zich aanmelden om zo de kas van de club te spekken. Het is mogelijk om zich met minimaal 10 leden aan te melden als stembureaulid. De vergoeding is dan voor de vereniging.

Reservelijst

Bij veel aanmeldingen of als mensen dat willen komen zij op een reservelijst. Zij zijn dan op 17 maart beschikbaar als mensen uitvallen. Een reservelid krijgt een vergoeding van 15 euro voor het volgen van de verplichte e-learning.

 

 

 

 

 

 

Reacties