Noodkreet horeca op 30 plekken in centrum Wijchen

Enkele initiatiefnemers (v.l.n.r.): Martijn Koot (Anneke), Marco Megens (Meneer Smit) en Duco van Lent (Zaal 4)
Foto: CIZO Communicatie

In het centrum van Wijchen zijn vanmiddag (vrijdag) door de lokale horeca 30 bouwhekken met spandoeken geplaatst voor de diverse restaurant en cafés. Doel is aandacht te vragen voor de penibele situatie waarin veel horecazaken door de coronamaatregelen zitten. Zonder aanvullende financiële steun van de overheid zullen veel zaken het volgens de horecaondernemers niet redden.

Op de bouwhekken zitten zwarte spandoeken met de tekst ‘Zonder extra steun van de overheid raken we de horeca kwijt!’. Gisteren werd bekend dat de regeringscoalitie wil dat er honderden miljoenen euro’s extra worden uitgetrokken voor steun, onder meer aan bedrijven in sectoren die het nog steeds zwaar hebben door de coronacrisis, zoals de horeca.

‘Niet veel vertrouwen’

Ondernemingen die 70 procent van hun omzet verliezen, kunnen een groot deel (85 procent) van hun vaste lasten vergoed krijgen, stellen de regeringspartijen voor. “Dat is positief nieuws, maar je begrijpt dat we er niet al te veel vertrouwen in hebben”, zegt Marco Megens van de restaurants De Leurse Hof, ’t Verlangen en Meneer Smit. “Bij de eerste steunmaatregelen bleek dat we ook veel minder kregen dan was gedacht. Maar op zich is dit wel positief. We gaan echter door met de acties in Wijchen.”

Weekenden

De bouwhekken zullen de komende tijd in de weekenden voor de diverse zaken komen te staan. De kerstverlichting blijft ’s avonds uit. “Om de mensen te laten zien wat het betekent als de horecazaken verdwijnen.”

Een rondje op de Markt in Wijchen:

;

 

 

 

Reacties