Historische route langs het kerstverhaal

Foto: Ans Baars/wijchen.nieuws.nl

Vanwege de coronamaatregelen is er dit jaar geen ‘Levend Kerstverhaal’ bij de Antonius Abt-kerk in Wijchen. De Evangelische Gemeente Parousia heeft daarom een alternatief bedacht: een ‘historische’ wandeling .

Door het downloaden van een app kunnen mensen zelf de route langs het kerstverhaal gaan lopen in het centrum van Wijchen. Bij de wandeling krijgen de deelnemers het kerstverhaal te horen over de geboorte van het kindje Jezus. De route voert langs het kasteel, het gemeentehuis, een moderne ‘herberg’, het reisbureau en de H. Antonius Abt-kerk aan de Oosterweg.

Op iedere plek is iemand aanwezig die een stukje van het verhaal vertelt. Zoals ‘Ab te Naar’, de man die een volkstelling moest regelen. Of wat gids ‘Ben ben Bèh’ die vertelt over de reis van Nazareth naar Bethlehem. Een verteller loodst de deelnemers door het verhaal en bij iedere post wordt een vraag gesteld waarmee iets te verdienen valt.

Wie mee wil doen kan de app TOURtoDO gratis downloaden via de Appstore of Playstore en inloggen met code 979805! De code is beschikbaar van 18 tot en met 24 december.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen