De Meerenburgh in Leur krijgt zorgfauteuil als cadeautje

Fitform-medewerker Dennis van Dijk legt aan Monique Maillé de verstelmogelijkheden uit van de nieuwe zorgfauteuil.
Foto: Fitform

Woonvoorziening De Meerenburgh in Leur ontving onlangs een bijzonder cadeau: een zorgfauteuil. Dat is te danken aan ergotherapeut/docent Saskia Daam die het kleinschalige verpleeghuis nomineerde bij het jubilerende Fitform.

De producent van relaxfauteuils bestaat 40 jaar en dat wordt gevierd met het schenken van relaxfauteuils aan zorgorganisaties. Ergotherapeuten konden hiervoor kandidaten nomineren. Saskia Daam schoof De Meerenburgh naar voren.

“Er wordt met hart en ziel een fijn thuis geboden aan bewoners met verschillende aandoeningen. Deze stoel kan bijdragen aan zitgenot en voor de zorgverleners aan het kunnen blijven leveren van hun goede zorg”, zo motiveerde ze haar aanvraag. “Door de toenemende zorgzwaarte van de mensen is er steeds meer vraag naar een goede stoel die voor meerdere bewoners ingezet kan worden.”

Middagdutje

Directeur Fleur Sneep en haar collega’s van De Meerenburgh namen de zorgfauteuil verheugd in ontvangst. “We zijn er erg blij mee”, vertelt Sneep. “In deze stoel kunnen mensen ontspannen een middagdutje doen én worden ze ondersteund bij het opstaan. Dit biedt echt veel mogelijkheden.”

Ook verzorgende Monique Maillé reageert enthousiast. “Een voordeel is ook dat het voor ons minder zwaar is om iemand uit een stoel te tillen. En verder vind ik het echt een heel mooie stoel. Wat een prachtig cadeau om te krijgen!”

Reacties

Cookieinstellingen