Vandaag en morgen al stemmen voor de Tweede Kamer

Foto: wijchen.nieuws.nl

Er kan vandaag en morgen al gestemd worden voor de Tweede Kamerverkiezing. In de gemeente Wijchen zijn 4 stembureaus open. De vervroegde data zijn vooral bedoeld om kwetsbaren en mensen uit risicogroepen de kans te geven te stemmen zonder dat er al te veel andere mensen bij zijn.

De stembureaus zijn:

  • Jeugdhuis Woezik, Woeziksestraat 334
  • Sporthal Achterlo, Homberg 2994
  • Sporthal Zuid, Zuiderpoort 56
  • Huis van de gemeente, Kasteellaan 27

Hier kan op beide dagen van 7.30 tot 21.00 uur gestemd worden. Mensen zonder klachten mogen officieel ook vandaag en morgen hun stem uitbrengen en zullen niet weggestuurd worden.

Mondkapje

Wie gaat stemmen moet zijn stempas en legitimatiebewijs meenemen. In het stemlokaal is het dragen van een mondkapje verplicht. Er zijn extra coronamaatregelen om veilig te kunnen stemmen in het stemlokaal. Voor de kiezers staat er een zeeppompje bij de ingang om de handen mee te wassen.

In de stemlokalen worden de coronarichtlijnen van het RIVM opgevolgd. Dit geldt voor de kiezers en de stembureauleden. De stemlokalen zijn zo ingericht dat kiezers en stembureauleden 1,5 meter afstand van elkaar houden. Stembureauleden zitten achter een kuchscherm en dragen mondkapjes. Er is voldoende ventilatie en stemhokjes en materialen worden regelmatig schoongemaakt.

13,2 miljoen

In heel Nederland zijn maandag en dinsdag ongeveer 1600 stembureaus open; op woensdag zijn dat er circa 9200. In totaal mogen 13,2 miljoen Nederlanders in 352 gemeenten hun stem uitbrengen voor de Tweede Kamerverkiezing. De afgelopen weken konden ruim 2,4 miljoen kiesgerechtigden van 70 jaar of ouder hun stem al per post uitbrengen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen