Wijchense jongeren starten WIJS Bouwcollectief

WIJS Bouwcollectief staat voor Wijchens Initiatief Jonge Starters en is een CPO project in Wijchen, dat is gestart door zeven enthousiaste Wijchenaren die samen starterswoningen willen bouwen in het mooie Wijchen. Samen bouwen, samen leven! Op dit moment onderzoeken zij met de gemeente Wijchen naar de mogelijkheden voor dit Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).

Onder Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) wordt verstaan dat particulieren zich organiseren in een rechtspersoon zonder winstoogmerk, die een kavel verwerft en als opdrachtgever optreedt. De rechtspersoon besluit zelf met welke partijen het project wordt uitgevoerd. De woningen worden in groepsverband en voor eigen gebruik gerealiseerd, waarbij het collectief volledige zeggenschap heeft over de te realiseren woningen.

WIJS Bouwcollectief is het eerste echte CPO project van Wijchen, Gelderland. De initiatiefnemers wonen of werken namelijk in Wijchen en zij hebben het Initiatief genomen tot dit bouwcollectief. Ze zijn met leeftijden tussen de 21 en 28 jaar jong en zijn zonder uitzondering Starters op de woningmarkt die graag in Wijchen willen blijven wonen.

“WIJS is, door de verschillende bijeenkomsten en gesprekken, al een collectief en het lijkt ons onwijs gaaf om met gelijkgestemden een eigen straat te ontwikkelen en laten bouwen. Onze woonwensen en budgetten zijn ook niet allemaal hetzelfde, maar we streven wel naar samenhang in de huizen en in de buurt,” aldus Maarten, namens WIJS.

Heb je interesse om deel te nemen aan WIJS Bouwcollectief? Dat kan! Op dit moment zijn er nog enkele plekken beschikbaar in de te bouwen straat. Neem dan via het contactformulier contact op.

Kijk voor meer informatie op de website http://wijsbouwcollectief.nl.

Op de foto v.l.n.r.: Lisa van Lith, Twan de Groot, Maarten Kleintjens, Haiko Broeren, Joost Weijers, Charlotte Segers en Maarten van der Rijt

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen