Politie op zoek naar daders overvallen in Wijchen

Met name in de maanden oktober tot en met januari is het aantal overvallen in Wijchen maar ook in Nijmegen dat daar vlak bij ligt flink toegenomen. Het is belangrijk dat de daders gevonden worden omdat er in veel gevallen erg veel geweld is gebruikt.

Overval houthandelaar van Elk
Op zaterdagmiddag 11 oktober 2014 worden rond 16.00 uur de eigenaar van een houthandel en zijn vrouw door twee daders overvallen op het industrieterrein aan de Jan van der Heydenstraat in Wijchen. De man wordt zwaar mishandeld, terwijl de vrouw onder schot wordt gehouden. Nadat ze de portemonnee van de man gepakt hebben, vluchten ze met de auto van de vrouw. Een zwarte Opel Frontera.

Misschien dachten de daders dat er veel geld in de portemonnee van de man zat, maar de houthandelaar heeft gewoon een pinautomaat in zijn zaak en bijna elke klant pint.

Overval rijwielhandelaar Mari van Rens
 Op donderdag 4 december 2014 rond 20.00 uur wordt een rijwielhandelaar aan de Marconistraat in Wijchen overvallen. Dit is op nog geen kilometer afstand van de houthandelaar. Ook hij werd ernstig mishandeld in het bijzijn van zijn vrouw (52). Ook deze man is vooral in zijn gezicht geslagen en gestompt en hij en zijn vrouw zijn steeds bedreigd met vuurwapens.

Mogelijk dezelfde daders
Bij de overval op de houthandelaar was er sprake van twee overvallers. Bij de rijwielhandelaar waren het er drie. Het zou goed kunnen dat twee daarvan dezelfde waren. Misschien was er bij de rijwielhandelaar één extra of heeft er bij de overval op de houthandelaar nog één op de uitkijk gestaan.

Twee daders zijn gefilmd toen ze op weg waren naar de houthandel aan de Jan van der Heydenstraat. Wat opvalt is het lengteverschil tussen de daders. De beste beelden, zie filmpje, komen van de fietsenwinkel.

  • Dader 1 rijwielhandel. Hij had een leidersrol, was tussen de 1.85 m en 1.90 m, ongeveer 25 jaar, had een licht getinte huidskleur, een slank postuur, donkere ogen, was donker gekleed en had een apart loopje. Mogelijk heeft hij O-benen.
  • Dader 2 rijwielhandel. Hij had een forser postuur dan dader 1, was ongeveer 1.70 m, tussen de 25 en 30 jaar, hij had een licht getinte huidskleur, een vlassig snorretje, had een donkere jas/vest van het merk North Face met capuchon aan en droeg donkere schoenen.
  • Dader 3 rijwielhandel. Hij was jonger dan 30, was groter dan 1.70 m, hij had een licht getinte huidskleur en een gebreide bivakmuts met daarover een capuchon.

De daders droegen tijdens beide overvallen handschoenen. Bij de overval op de fietsenwinkel droeg een van de daders Gamma-tuinhandschoenen.

Luchtbuks  De daders hebben geld, armbanden en een luchtdrukwapen meegenomen. De daders waren vooral met die vondst van het wapen erg in hun nopjes. Misschien dat ze er later prat op zijn gegaan en erover hebben verteld aan anderen. Op de foto ziet u een soortgelijke luchtbuks die de daders hebben meegenomen. Verschillend is dat de spanhandel in het echt korter was dan deze op de foto.

Getuigenoproep
Na de overval op de houthandel zijn de twee overvallers weggereden met de auto van de vrouw, een zwarte Opel Frontera, richting de Nieuweweg. Die zaterdagmiddag 11 oktober rijden de daders in de gestolen zwarte Opel Frontera om ongeveer 16.10 uur op de Nieuweweg in Wijchen. Bij de kruising slaan ze rechtsaf verder op de Nieuweweg in de richting van de rotonde met de Graafseweg/Van Rosenburgweg waar ze uiteindelijk rechts voorsorteren.

Even daarvoor, rond het tijdstip van de overval, komt vanuit de richting van de rotonde van de Nieuweweg met de Graafseweg/Van Rosenburgweg een grijze Volvo aangereden, die op de rotonde met de Buijs Ballotstraat / Kamerlingh Onnesstraat linksaf de Jan van der Heijdenstraat ingaat. De bestuurder van de grijze Volvo is een hele belangrijke getuige omdat hij de inzittenden van de Opel Frontera mogelijk goed heeft gezien.

Staddijk Nijmegen
De zwarte Opel Frontera van de houthandelaar en zijn vrouw wordt diezelfde nacht om 04.45 uur teruggevonden op de Staddijk in Nijmegen.
Tijdens de overval van de rijwielhandelaar wordt een witte Fiat 500 gestolen. Ook nemen de daders een scooter mee. Op donderdagavond 4 december wordt de witte Fiat 500 met aan de zijkant belettering van de rijwielhandelaar en zijn vrouw achtergelaten. Een stukje verder op dezelfde Staddijk waar eerder de Opel Frontera werd geparkeerd. Omdat beide auto’s op de Staddijk zijn achtergelaten, is het vrij aannemelijk dat de daders hier uit de buurt komen.

De meegenomen scooter werd achtergelaten bij het recreatiepark De Berendonck in Wychen. Ook deze plek zegt mogelijk iets over de overvallers.

Vragen politie

  • Wie is er op zaterdagmiddag 11 oktober 2014 rond 16.00 uur getuige geweest van de overval op de eigenaar (55) van een houthandel en zijn vrouw aan de Jan van der Heydenstraat in Wijchen?
  • Wie is er op donderdag 4 december 2014 rond 20.00 uur getuige geweest van de overval op een rijwielhandelaar (56) aan de Marconistraat in Wijchen?
  • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en/of de signalementen de overvallers op de rijwielhandelaar, mogelijk in combinatie met de Gamma-tuinhandschoenen en de meegenomen luchtbuks?
  • Wie weet wie de luchtbuks heeft of heeft deze ergens gezien?
  • Wie heeft de twee overvallers na de overval op de houthandelaar in de zwarte Opel Frontera van de vrouw op hun vlucht gezien?
  • Wie herkent zichzelf in de getuige oproep?
  • Wie is er getuige geweest van het achterlaten van de zwarte Opel Frontera van de houthandelaar diezelfde nacht om 04.45 uur op de Staddijk in Nijmegen?
  • Wie heeft de overvallers op de rijwielhandelaar zien vluchten in de witte Fiat 500 van de vrouw met belettering aan de zijkant?
  • Wie heeft de overvallers op de scooter van de rijwielhandelaar zien vluchten?
  • Wie is er op donderdagavond 4 december getuige geweest van het achterlaten van de witte Fiat 500 op de Staddijk?
  • Wie is er getuige geweest van het achterlaten van de scooter van de rijwielhandelaar bij het recreatiepark De Berendonck in Wychen?
  • Wie kan er een link leggen tussen de daders en de omgeving van de Staddijk in Nijmegen en/of de omgeving van recreatiepark De Berendonck in Wychen?

Reacties
– Politie Eenheid Oost-Nederland: 0800-6070 (gratis)
– Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 (gratis)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen