WijWijchen: Het verbindende digitale dorpsplein van Wijchen

Vanaf januari heeft Wijchen een online dorpsplein, WijWijchen. Dit is een website van en voor Wijchenaren. Op www.wijwijchen.nl kan men  zien wat er in de eigen buurt te doen is en kan men met buurtgenoten in contact komen. Wethouder Engels gaf woesndag 25 februari het officiële startsein.

Op de website kun je nieuws, vragen en foto’s plaatsen. Maar ook een vraag om hulp plaatsen, uw hulp aanbieden, of een bedrijf of organisatie promoten. Het delen van informatie en ervaringen met buurtgenoten, dát is het idee. Want iemand die uw vraag kan beantwoorden, u hulp kan bieden, of op uw evenement wil komen, komt gewoon uit je eigen buurt. Online maken mensen zo een begin met de leukste persoonlijke contacten in hun wijk of dorp.Hoe meer mensen er meedoen, hoe interessanter het voor iedereen wordt. U kunt bijvoorbeeld meedoen door nieuws van uw vereniging te delen.
WijWijchen 250215 11

“Mensen die hun buurt kennen en vertrouwen, wonen prettiger en voelen zich veiliger. Door de website www.wijwijchen.nl kan men de eigen buurt beter leren kennen. Er is tenslotte meer in je wijk dan achter je eigen voordeur,” aldus wethouder Engels. Hoewel hij niet gewend was om voor te lezen, las de wethouder voor uit het boek van Patricia Bender. In deze passage herkende hij vele aspecten die ook in WijWijchen te herkennen zijn.

Een aantal Wijchenaren is opgeleid als lokale buurtverbinder. Zij zorgen ervoor dat zowel online als ‘op straat’ mensen in de buurt zich meer met elkaar verbinden. Ze beheren het online dorpsplein waarop bewoners, verenigingen, bedrijven en organisaties hun informatie plaatsen. De buurtverbinders zijn vooral op zoek naar actieve Wijchenaren die regelmatig berichten e.d. plaatsen op de website.
De buurtverbinders luisteren aandachtig naar wethouder Engels
WijWijchen 250215 03

Woensdagmiddag 25 februari was de officiële lancering van WijWijchen. Wethouder Rob Engels gaf, door het plaatsen van zijn eerste officiële bericht op de website van www.wijwijchen.nl, hiervoor het startsein. “En wanneer de wethouder het lukt, moet iedereen toch een bericht kunnen plaatsen op de website”, was de te verwachten opmerking.
WijWijchen 250215 08

Hierna gingen de wethouder, de buurtverbinders en belangstellenden naar het centrum, waar de buurtverbinders uit handen van Engels het naambord WijWijchen uitgereikt kregen. Naar verluidt zal dit bord nog zeer regelmatig in het centrum van Wijchen te bewonderen zijn.

Er zijn al diverse enthousiastelingen die van WijWijchen een succes willen maken
WijWijchen 250215 18

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen