Koninklijke onderscheiding voor Riet van Brandenburg

Zaterdagmiddag 28 februari heeft burgemeester Verheijen een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Riet van Brandenburg-van Baal. De uitreiking vond plaats bij kringloopwinkel Vraag & Aanbod in Wijchen tijdens een speciale bijeenkomst ter gelegenheid van de uitreiking van de Goede-Doelen Cheques. Riet van Brandenburg vervult sinds 1999 een intensieve rol als secretaris en vrijwilligster bij deze organisatie. Zij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

In de periode 1986 tot 2006 was Riet van Brandenburg lid van de technische commissie van badminton-vereniging Smashing Wijchen. Zij heeft bijgedragen aan de realisatie van sportmogelijkheden voor jeugd en senioren in Wijchen. Zij was initiator van vele activiteiten ten bate van de sociale binding van de jeugd. Gedurende 14 jaar is onder haar bezielende leiding zo’n 300 kin-deren de beginselen van badminton bijgebracht.

Ook nam zij als wijkcoördinator in 2003 deel aan het landelijke GALM-project. Zij stimuleerde deelname aan ‘bewegen voor ouderen’, verzorgde de werving van vrijwilligers voor deze activiteiten en gaf als sportdocent zelf leiding aan meerdere sportgroepen. Dit project is overgegaan in Senioren Sportvereniging Oud-FIT waar decoranda van 2005 tot 2013 als sportdocente fungeerde. Sinds 2013 is zij voorzitter van deze vereniging en neemt zij deel aan projecten als ‘Valpreventie, ‘Wijchen Beweegt’ en ‘Wijchen Gezond’.

Sinds 1999 is zij ok nog secretaris en vrijwilligster bij kringloopwinkel Vraag & Aanbod. Behalve alle voorkomende secretariaatswerkzaamheden is zij ook betrokken bij het personeelsbeleid. Verder organiseert zij alle activiteiten voor de ruim 130 vrijwilligers en neemt zij deel aan de redactie van ‘Het Kringnieuws’. De commissie die zich bezighoudt met het inrichten van de winkel kan ook op haar hulp rekenen.

Voor haar vele vrijwillige inspanningen voor de samenleving ontving Riet van Brandenburg zaterdag 28 februari de Koninklijke onderscheiding.

Burgemeester Verheijen speldt de onderscheiding op
Riet vaqn Brandenburg 01

Echtgenoot Wil neemt het bloemetje in ontvangst
Riet vaqn Brandenburg 03

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen