Zwaargewonde bij brand na ontploffing bij Nooteboom trailers in Wijchen (update)

Vanmorgen om 9:05 uur heeft zich bij Nooteboom Trailers een drama voltrokken. Door een explosie is brand ontstaan. Daarbij zijn 3 gewonden gevallen, waarvan 1 zwaar gewonde die inmiddels naar het Brandwonden Centrum in Beverwijk is overgebracht. De ander slachtoffers zijn naar het Radboud ziekenhuis gebracht.

Frank van der Valk woordvoerder van de politie vertelt:”In eerste instantie gingen wij uit van 7 slachtoffers maar dit is teruggebracht naar 3 slachtoffers. De brand is inmiddels onder controle, maar nog niet meester. Er zijn geen schadelijke stoffen vrijgekomen. De brand is in de spuiterij ontstaan, een deel van het dak is ingezakt en van de 5 afzuigingen staan er door de explosie nog maar 3. Een bedrijf gaat delen van het pand wegtrekken zodat de brandweer beter bij de vuurhaard kan komen om zo de brand meester te worden. Brandweer Wijchen / Nijmegen heeft ondersteuning van Grave gekregen. Om de druk te kunnen opbouwen komt het  water vanuit de Berendonck om de brand te kunnen blussen. Ook  omdat de lokale pompen daar niet toereikend  voor zijn.”

Johan van der Water Nooteboom Trailers legt uit: “Onze eerste zorg zijn de slachtoffers met hun familie. Inmiddels is slachtofferhulp aanwezig om de werknemers en familie bij te staan en te ondersteunen.  De werknemers die erbij waren tijdens de explosie hebben adequaat gehandeld naar de slachtoffers, zij zijn in het bezit van BHV. We weten nog niet hoe het is gebeurd, de toedracht is nog niet bekend. De technische recherche gaat dit ongeluk onderzoeken en dan weten we meer.”

Brand Nooteboom Wijchen Brand Nooteboom Wijchen Brand Nooteboom Wijchen

Brand Nooteboom WijchenBrand Noote boom 01

Foto’s door AS Media
Tekst door Ans Baars

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen