Alle busabri’s in Wijchen voorzien van Led-verlichting

Foto: wijchen.nieuws.nl

De 29 busabri’s in de gemeente Wijchen zijn allemaal energiezuinig verlicht. Vrijdagmorgen heeft wethouder Agnes Schaap symbolisch de laatste tl-buis achter de grote reclameplaat bij de bushalte aan de Kerkedreef vervangen.

“Voor de stroomvoorziening zijn de abri’s aangesloten op de openbare verlichting. De stroomkosten zijn dus voor rekening van de gemeente. Tot nu toe brandden alle reclames in de abri’s de hele nacht, net als de straatverlichting. Samen met Clear Channel hebben wij gekeken hoe zuiniger en milieuvriendelijker met de reclameverlichting kan worden omgegaan. Daarbij hebben we gekeken naar de lichtbron, wanneer de verlichting brandt en of de verlichting in de abri’s altijd op volle sterkte moet branden. Gezamenlijk hebben we besloten de verlichting in de abri’s te vervangen door led en ze ’s avonds op 70% te laten branden.,” aldus wethouder Agnes Schaap. “Dat scheelt ons zo’n 2.300 euro en met deze maatregelen vermindert de CO2 uitstoot.”

busabri's Wijchen busabri's Wijchen busabri's Wijchen busabri's Wijchen busabri's Wijchen busabri's Wijchen busabri's Wijchen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen