Zaterdag 13 juni opening centrale ontmoetingsplek ‘de Uitloper’ Bergharen

Foto: wijchen.nieuws.nl

De visie was om een centrale ontmoetingsplek te creëren, een plek met verblijfskwaliteit, een plek voor recreatie, ontspanning en rust, voor ontmoeting (tussen generaties) en diversiteit , dat alles met het doel om de sociale cohesie en de leefbaarheid in Bergharen te bevorderen. En dat is De Uitloper geworden. Zaterdag 13 juni is de opening.

Uitgangspunt was om voorzieningen op het terrein te realiseren die complementair en niet concurrerend zijn t.o.v. ander voorzieningen (openbaar en particulier) in Bergharen en die kunnen rekenen op de steun van de omwonenden. Op basis hiervan zijn verschillende voorzieningen en activiteiten geïdentificeerd die aan de basis hebben gestaan voor de verder invulling en inrichting van de Uitloper. Voor het creëren van een ontmoetingsplek in Bergharen waar zowel jongeren en ouderen elkaar kunnen ontmoeten en al dan niet samen activiteiten kunnen ontplooien. In fase 1 zijn er daarvoor o.a. drie jeu-de-boules banen aangelegd, een multifunctioneel speelveld (voetbal- en basketbalkooi), een natuureducatiehoek, een heksenkring en is de Uitloper aangekleed met bomen en struiken.
De Uitloper Voetbalveld

Een mooi voorbeeld van interactie is de natuureducatiehoek. Het betreft een moestuin met een les plein waar de schoolgaande jeugd (Wingerd) onder begeleiding van ervaringsdeskundigen vanuit KBO van alles kunnen leren over het planten en verzorgen van groente en fruit door het zelf te doen. KBO-ers maken niet alleen gebruik van de Uitloper maar doen ook een deel van het groenonderhoud. Deze week wordt ook een ontmoetingsplek voor jongeren (JOP) in de bosrand geplaatst. De jongeren zijn straks zelf verantwoordelijk met hulp van de beheerders van de Uitloper voor het gebruik en onderhoud. Hiervoor is een overlegstructuur opgezet. Verder zullen de jongeren zelf een eigen bijdrage leveren in de programmering van de Uitloper als tegenprestatie voor het gebruik van de JOP.

In de 2e fase is nog de renovatie van het bos voorzien, de ontwikkeling van een openluchttheater, een ouderen onderkomen, een mobiel podium en de aanleg van speel- en fitnesstoestellen. Hiervoor heeft men een beroep gedaan op het innovatiefonds van de gemeente Wijchen, waar één dezer dagen over besloten wordt.

Het programma op zaterdag 13 juni ziet er als volgt uit:
15.00 uur; kinderentertainment van oud Bergharenaar Robin van Kraaij met zijn show ‘Lach iedere dag’.
17.00 uur; officiële opening van de Uitloper door burgemeester Hans Verheijen
17.30 uur; Hoarense muziek van Anneke band, Kioskkoor, Neo Nata, Sandrock
18.30 uur; dorpsbarbecue
18.30 uur; local DJ
20.30 uur; Dogs Allowed
00.00 uur; Afsluiting

Heksenkring in bosrand De uitloper

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen