Veel "Liefde op de boerderij”

30 jun 2015, 8:15 Nieuws
dscf3953
Ans Baars
Op zondag 28 juni organiseerde Stichting Landwaard voor de 13de keer het Streekgala. In de regio Wijchen hielden 5 boeren open dag in hun bedrijf. Het thema was “Liefde op de boerderij”. Een uitstekende gelegenheid om de bezoeker de liefde voor het vak “boer” te laten zien.
In Wijchen zetten twee boerderijen hun deuren open voor publiek n.l. boerderij De Eikenhorst en Kaasboerderij De Diervoort. Bezoekers konden vandaag naar hartenlust genieten van al het moois op deze boerderijen.
Boerderij De Eikenhorst is van oudsher een eeuwenoude boerderij die ligt aan het Wijchens Ven. Eigenaren Edwin en Sandra Sengers hebben ongeveer 95 melkkoeien, daarbij het jongvee meegerekend. Sinds 2014 kan men er ook terecht voor familie-uitjes en bedrijfsuitjes.
Wouter Bos heeft bij de boerderij een demonstratie gegeven hoe er met behulp van zijn bordercollie schapen gedreven worden.
En voor die bezoekers die meer van spelletjes houden, zij konden naar hartenlust aan de boerenspellen meedoen. Voor de kinderen was er een speciaal hoekje ingericht waar ze zich heerlijk konden vermaken.
dscf3808
Met de huifkar werd er om het half uur het vervoer verzorgt tussen de Boerderij De Eikenhorst en Kaasboerderij De Diervoort.
dscf3817
Kaasboerderij De Diervoort ligt pal naast het natuurgebied van de Overasseltse en Hatertse vennen. Eigenaren Theo en Ine Hopman houden ongeveer 50 melkkoeien met daarnaast een nog jongvee. Naast koeien houden, runnen ze ook een paardenpension met ongeveer 35 paarden. De liefde voor het vak is te zien en te proeven in het ruime aanbod aan heerlijke en bijzondere producten van hoge kwaliteit die worden verkocht in hun eigen winkel op de boerderij.
dscf3939
Eenmaal aangekomen op de kaasboerderij werd er een rondleiding georganiseerd in de kaasmakerij en konden de bezoekers indrukken opdoen hoe nu kaas wordt gemaakt. Ook werd de melkmachine voor de koeien getoond.
Kortom een mooie dag waar bezoekers jong en oud zich konden vermaken, konden knuffelen met de boerderijdieren, zelf een yoghurt cocktail konden samenstellen. Maar vooral indruk op doen en konden proeven van “Liefde op de boerderij”.
dscf3818
dscf3960
dscf3921
dscf3936
dscf3886