Het is zomervakantie en wij nemen u mee naar Hernen

Voor veel mensen breekt de zomervakantie weer aan of zijn al op vakantie. Na een jaar hard werken een welverdiende periode voor rust, ontspanning, lekker bezig zijn, kortom “alles mag, niets moet”.   Een mooie gelegenheid om eens een kijkje te nemen in ons eigen gemeente Wijchen met haar zeven kerndorpen.

Door het drukke alledaagse leven staan wij er niet zo gauw meer bij stil, maar wij wonen in een fantastische regio en in een schitterende omgeving. Echt een mooie vakantieroute om Wijchen weer eens beter te leren kennen en te ontdekken.

Vandaag nemen wij u graag mee naar Hernen.
Hernen is een klein kerkdorp dat tot 1818 een zelfstandige gemeente was. Hierna is het bij de gemeente Bergharen gevoegd. Inmiddels vallen zowel Hernen als Bergharen onder de gemeente Wijchen. Hernen heeft een schitterend bosgebied waarin het heerlijk wandelen is, echt een aanrader. Het beschikt over verschillende Rijksmonumenten die het bezichtigen meer dan waard zijn. Het buitengebied ziet er prachtig uit, met zijn mooie landschappen en boerderijen.
Een van de rijksmonumenten is het Kasteel Hernen en heeft landelijke bekendheid gekregen als filmlocatie voor de tv-serie Floris. Om de ‘echtheid’  van het Kasteel Hernen te behouden zijn de vertrekken in originele staat gebleven.

Wijchen.nieuws.nl geeft u alvast een impressie. Wij wensen u veel  kijkplezier!
Klik op de eerste (bovenste) foto en blader door het album.Hernen In BeeldTekst en foto’s door Ans Baars

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen