Nieuwe mijlpaal Walk of Wisdom

Drie maanden na de officiële opening van pelgrimsroute Walk of Wisdom hebben zich inmiddels 350 mensen ingeschreven als pelgrim. Daarmee heeft de 136 kilometer lange pelgrimsroute rondom Nijmegen een nieuwe mijlpaal bereikt. Ook de verkoop van het hedendaags getijden- en pelgrimsboek Seizoenen van het Leven (uitgever Intermedi-Art Kunstzaken) loopt goed met meer dan 1.000 verkochten exemplaren in drie maanden tijd.

De Walk of Wisdom is een eigentijdse pelgrimsroute die onafhankelijk is van een bepaalde religie en draait om de wijsheid van het leven: de ervaring. Pelgrims lopen vier tot zeven dagen (het ‘moderne vasten’) om na te denken over hun leven en plaats in het grotere geheel.

Pelgrims zijn herkenbaar aan een icoonspeld die is ontworpen door Huub en Adelheid Kortekaas. Het icoon verbeeldt de mens als een plantje, een ´zaailing van Moeder Aarde.´ Het symbool komt ook terug als routemarkering en is inmiddels door menig wandelaar in de regio aangetroffen. Omdat er geen naam bij het icoon staat, wekt de markering alom nieuwsgierigheid en menig aha! Erlebnis als uiteindelijk wordt ontdekt waarbij het icoon hoort.Walk of wisdom

De monumentale Nijmeegse Stevenskerk is begin- en eindpunt van de route, die het beste uit de streek wil halen: van de rivierstranden en polders van de Waal en de Maas, de moerassen van de Haterse Vennen, de Mookerhei en de oude bossen en heuvels van de Sint-Jansberg, het Reichswald en de Duivelsberg. Ook eeuwenoude plaatsen als Grave, Ravenstein en Leur zitten in de route.
Meer informatie: http://walkofwisdom.org

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen