Gemeente Wijchen gaat fout gestalde fietsen bij station aanpakken

Het is een zooitje
Het is een zooitje
Foto: Elaine van Haren

De gemeente Wijchen vindt het belangrijk dat het stationsgebied schoon, overzichtelijk en goed toegankelijk is en blijft. In 2016 gaat zij strenger optreden tegen verkeerd gestalde fietsen bij het station en halen deze na een waarschuwing weg.

Dagelijks maken grote aantallen reizigers gebruik van het station, waaronder ook mindervaliden. Fietsen die buiten de rekken staan, kunnen de doorgang belemmeren. Dit geeft overlast en kan tot gevaarlijke situaties leiden. Nood- en hulpdiensten moeten in geval van calamiteiten de ruimte hebben om hun werk te doen. 

De gemeente Wijchen heeft het stationsgebied op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening aangewezen als een gebied waar een fiets in een rek gestald moet zijn. Bromfietsen moeten op de voor hen bestemde plek staan. Na de herinrichting van het stationsgebied blijkt dat veel fietsen niet in de rekken geplaatst zijn. Deze fietsen vormen een bron van ergernis en overlast voor veel inwoners.

In de fietsenrekken staan veel fietsen die al lang niet gebruikt zijn. In veel gevallen zijn de fietsen waarschijnlijk achtergelaten door de eigenaar, de zogenaamde weesfietsen. Deze achtergelaten fietsen nemen ruimte in voor fietsen die wel regelmatig gebruikt worden. Als de medewerkers van de gemeente denken dat het om een weesfiets gaat, wordt deze na een waarschuwing weggehaald.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen