Hof Festival in De Hof van Wezel

19 mei 2016, 8:15 Nieuws
hof festival
Eind mei (27, 28, 29 mei) verrijst opnieuw een bruisende skyline van tenten en tipi's tegen de Beuningse einder. De Hof van Wezel organiseert wederom het gratis Hof Festival. Drie dagen lang klinkt er een gevarieerd muziekprogramma vanaf diverse podia.
Op vrijdag zijn er na de traditionele opening, de stuwende orgelpartijen en warme koortjes van Sticky-T & the Heartbeats. Daarna american folk, blues en rock-'n-roll door punk rocker Jeff Jirout. The Shakedwon 8 speelt opruiende ska, gemengd met reggae, gypsy, punk en blues. Onmogelijk stilstaan. Daarna DJ Wubcake ft Freneza met electro en dubstep. Hoofdact van de avond is theBottles of Smoke. Een knettervette Pogues cover band. In de nacht zijn er dan the Bucket Boyz gevolgd door een rij dj's. Reggae soundsystem van de dag: Journeymen Soundsystem.
De zaterdag wordt vroeg in de middag geopend met kazoofiele kampvuurrockers Acoustic Zombie Choir. Dan is het de beurt aan de hiphopminded band John Frost. Gevolgd door punkrockers Diagnosis, techno van Jeane Isadou, Classic rock gitaren, heavy drum's en synth's van Lou Patty, verfrissende Reggae en dub van publiekslievelingen Bagjuice en nog meer punkrock, nu vanAsconded. Een van de hoogtepunten deze dag is ongetwijfeld de cumbia reggae door het Mexicaanse Original Son del Barrio. Daarna krautrock van Gris Gris Revelation en dan alle remmen los bij folk-anarchisten Trikosis. Rond middernacht is het terror chaos met Terror Chaos. In de nacht allerlei platendraaiers. Reggae soundsystem van de dag: Blakkahill Soundsystem.
Gospeltrain leidt altijd op prettige wijze de vroege zondagmiddag in met hoop en liefde in een oud Amerikaans jasje. Een tandje erbij met american black gospel van Liberty Gospel Choir uit Nijmegen. Na de Zondagsrijders is er dubreggae van Dubiterian. In de vroege avond lounge, chill, funk, dance, dub, house, jungle door Groove Invaders en de afsluiter is bluesgigant en gitaarvirtuoosRuben Klavers. Reggae soundsystem van de dag: Dub Nation.
Naast dit muziekprogramma is voor de kinderen schaduwtheater, kinderdisco, een bellenblaas- act en meerdere optredens per dag in een circustent. Om ultiem te relaxen kan men even sauna 'De Zweetkeet' in, waarna men zich bij verschillende drink- en eettentjes kan laven aan allerlei lekkers.
Het Hof Festival vindt plaats op 27, 28 en 29 mei op de Hof van Wezel Ficarystraat 11 in Beuningen. Entree is gratis, kamperen kost 5 euro per nacht.