Wandelaars muzikaal ontvangen in de Aalsburg

Foto: Vierdaagse Wijchen

Tijdens de 100e Nijmeegse Vierdaagse werden de lopers in de Aalsburg muzikaal ontvangen door de Steelband van het Korps Mariniers. Met 29 graden op de thermometer in de ochtend speelde de band diverse hits op de ‘steels’ voor de lopers en het toegestroomde publiek.

De band, bestaande uit 10 mariniers, speelt al jaren op diverse gelegenheden maar de Vierdaagse is toch wel heel bijzonder, aldus een van de mariniers. Het is het 2e optreden van vandaag voor de muzikanten. Al eerder in de vroege ochtend liepen zij voorop met trommel en piccolofluit bij de start vanaf Heumensoord.

Steelbandmuziek komt oorspronkelijk uit het Caribisch gebied. Door de aanwezigheid van mariniers op Aruba is deze muziek ook naar Nederland gekomen. Mariniers hebben altijd een speciale band gehad met de bevolking van Aruba. Zij bood de toenmalige commandant van het Korps Mariniers een compleet steelbandinstrumentarium aan. Dit was in 1969. Sinds die tijd bestaat de Steelband. Vierdaagse Wijchen

“Wat een fantastisch feest hier in Wijchen”, verteld Alice van Megen uit Oosterhout. Ze loopt al jaren de Vierdaagse en stopt altijd bij vrienden in de Aalsburg. Na een korte pauze loopt ze weer snel verder om een beetje op tijd te finishen in Nijmegen.

Het is dit jaar echt afzien voor de lopers met temperaturen boven de 30 graden Celsius op het hete asfalt. De eerste wandelaars arriveerden al rond 7 uur in de 17e straat van de Aalsburg. Door het vervroegen van de starttijd was het  al vroeg gezellig druk in de straat met juichende wandelaars en honderden toeschouwers.

Ondanks de hitte zit de sfeer er goed in en loopt de menigte vanuit de Aalsburg door naar de markt van Wijchen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen