Culinair Kinderavontuur in Wijchen maakt gezond eten bourgondisch en leuk

Foto:

In haar streven om in 2018 de gezondste gemeente van Nederland te zijn organiseert Wijchen tijdens het jaarlijkse Jazz & Wine event op 28 augustus een Culinair Kinderavontuur waarbij lekker en gezond eten centraal staat. In verschillende creatieve kookworkshops leren en proeven kinderen hoe lekker gezond eten kan zijn.

Door workshops als ‘het maken van creatieve boterhammen’, ‘zoete en hartige traktaties maken’ en het proeven en ruiken van smooties, leren kinderen op een speelse manier wijze (beter) groenten kennen en eten. En dat het ook lekker is zonder verborgen suiker. En ook de ouders kunnen er nog wel wat leren. Maar zo’n 5% van de volwassenen eet dagelijks voldoende groenten. Onder de jongeren is dit maar 1%.

Ook de creatieve kinderen kunnen hun creatieve hartjes ophalen. Zo kunnen zij placemats kleuren, ‘eetbare’ magneetjes voor op de koelkast maken en pollepels aankleden.

Het Culinaire Kinderavontuur zal zondag 28 augustus van 13.00 tot 17.00 uur plaatsvinden in het centrum van Wijchen, deelname is gratis.

Lees ook “Jazz, wine & kunst in centrum van Wijchen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen