Eerste CoderDojo in Wijchen

Op zaterdag 17 september a.s. vindt er een eerste CoderDojo plaats in brede school Noorderlicht aan de Roerdompstraat 76 te Wijchen. Het is een hele nieuwe activiteit voor jongens en meiden vanaf 7 t/m 17 jaar. Kinderen jonger dan 12 jaar komen onder begeleiding van een ouder.

Coderdojo’s worden op dit moment wereldwijd georganiseerd en nu dus ook in Wijchen. Éen keer in de maand, op een zaterdagmiddag, kunnen jongens en meiden aan de slag met programmeren, games maken (NIET SPELEN) en websites bouwen. Voor meer informatie over Coderdojo kun je terecht bij www.coderdojo.nl.

De activiteit van Wijkvereniging Wijchen Noord i.s.m. Coderdojo start feestelijk op zaterdag 17 september vanaf 13.00 uur en duurt tot ca. 16.00 uur. Deelname is gratis. De deelnemers moeten hun eigen laptop (met oplaadsnoer) mee nemen en iets te eten voor tussendoor. Kinderen vanaf 8 jaar zijn welkom. Om mee te kunnen doen, moet je je wel digitaal aanmelden via: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-coderdojo-wijchen-26173675167

Er kunnen maximaal 12 kinderen mee doen. Er is deskundige begeleiding van 3 volwassenen. En ben je één keer geweest, dan krijg je automatisch een uitnodiging voor een volgende keer. Deelname is natuurlijk toegankelijk voor alle kinderen in Wijchen.

Wat is CoderDojo?
CoderDojo is een door vrijwilligers opgezette beweging die staat voor het houden van gratis sessies programmeren voor jonge mensen. Elke CoderDojo kan anders zijn en staat volledig los van andere Dojo’s.
Bij een Dojo leren jonge mensen, tussen de 7 en 17 jaar, programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s te maken, games te maken en meer. Dojo’s worden opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. Naast het leren programmeren, ontmoeten deelnemers ook anderen met dezelfde hobby, delen deelnemers waar ze aan het werken zijn en maken ze nieuwe dingen. CoderDojo maakt leren programmeren tot een leuke, sociale ervaring. CoderDojo legt ook veel nadruk op gratis software en heeft wereldwijd een breed netwerk aan vrijwilligers. Zij heeft slecht één regel: “Boven Alles: Wees Cool!”, pesten en liegen is niet cool. Om aan een Dojo mee te doen, kun je er een bij jou in de buurt zoeken of zelf een opstarten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen