Sportservice Wijchen laat leerkrachten sporten

Foto: Sportservice Wijchen

Deze week is het Nationale Sportweek. Op maandag 19 september hadden medewerkers van Sportservice Wijchen een groene spelen circuit uitgezet bij de Paschalisschool bij sc Woezik. Daar waren ruim 300 leraren van alle basisscholen van Stichting Kans en Kleur. aanwezig. Zij konden kennis maken met een aantal samenwerkingsspelen tijdens de pauze van de studiedag.

De Nationale Sportweek valt samen met het moment waarop veel verenigingen en clubs hun deuren opnieuw openzetten; het sportseizoen gaat weer beginnen. Sportservice Wijchen wil hier ook graag aandacht aan besteden. Maandag 19 september gaven zij de aftrap door de Groene Spelen te introduceren.
Groene spelen zijn activiteiten waarbij de nadruk ligt op samenwerken. Winnen of verliezen komen bij deze bewegingsvormen niet voor. Het doel ligt bij de activiteit zelf en het spel slaagt als iedereen d.m.v. een gezamenlijke inspanning meedoet. Hierbij leren kinderen om de mogelijkheden en beperkingen van elkaar te accepteren. Sportservice Wijchen

“Wij zien het als een kans om in deze week de Groene spelen te introduceren en daarmee een bijdrage te leveren aan de gouden weken in het onderwijs. De eerste weken van het schooljaar zijn cruciaal voor het creëren van een fijne sfeer in de groep. Leerlingen verkennen elkaar, de leerkracht en de regels en ook het groepsvormingsproces begint na een vakantie weer helemaal opnieuw,” aldus de medewerkers van Sportservice Wijchen.

Sportservice Wijchen

Sport Service Wijchen is een sportservice organisatie die met draagvlak van Stichting Kans en Kleur en de Gemeente Wijchen samenwerkt met lokale sportinstellingen en het onderwijs. Het heeft als doelstelling het stimuleren van scholen om te komen tot het schoolbeleid voor sport, bewegen en de gezonde leefstijl, leidend tot kwantitatieve en kwalitatieve toename van sport, bewegen en een gezonde leefstijl in en om de school.

Om dit te verwezenlijken, bieden zij de volgende ondersteuning:
– inzet beweegteams
– inzet bij brede scholen
– sportevenement
– aanbieden van clinics
– advies bij gezonde schoolbeleid
– samenwerken bij sportverenigingen
– naschoolse sport

Wouter, Daniëlle, Piet, Gerard en Julie van Sportservice WijchenSportservice WijchenEen hapje op zijn tijd hoort er ook bij Sportservice Wijchen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen