Zilveren Draagspeld voor Balgoyenaar Piet van Erp

“Het beste reclamebord voor het dorp” zo typeerde burgemeester Verheijen Piet van Erp. En daarom kreeg Piet een gemeentelijke onderscheiding, de Zilveren Draagspeld, opgespeld.

Burgemeester Verheijen was samen met de wethouders Gerrits en Schaap gewoon op werkbezoek bij Harmonie Kunst en Vriendschap. Zonder bestuur geen Harmonie en één van de bestuursleden, voorzitter Piet van Erp, werd donderdagavond in het zonnetje gezet. Van Erp is al sinds 202 voorzitter van de Harmonie en volgens eigen zeggen kan hij zelf geen enkel instrument bespelen. Maar dat is geen beletsel om de Harmonie, samen met de andere bestuursleden, vol overtuiging te sturen.
Daarnaast is Van Erp ook grondlegger geweest van Heemkundekring Pagus Balgoye en daarin nog steeds actief is. Wat resulteerde in het organiseren van vele exposities in de Oude Toren. “Uw enthousiasme en kennis van de historie van Balgoy en omgeving werken aanstekelijk op de bezoekers. Anders gezegd: U bent het beste reclamebord voor het dorp,” aldus burgemeester Verheijen.
Verheijen vervolgt: “Naast uw vele bestuurlijke werkzaamheden, siert ook uw sociale betrokkenheid u enorm. Zo vormt u samen met Gerrie Valks sinds 1999 de avondwakegroep voor de Johannes de Doperkerk. U speelt dus een hele belangrijke rol in de rouwverwerking bij mensen tijdens de moeilijke momenten in hun leven. Hoe u nog tijd overhoudt voor uw overige werk, is mij een raadsel.
Het gemeentebestuur is onder de indruk van het vele goede werk dat u vrijwillig verricht en verricht hebt voor onze samenleving. Vandaar dat ik de eer heb u de Zilveren Draagspel van de gemeente Wijchen te mogen uitreiken.”
Na het opselden van de Zilveren Draagspeld mocht echtgenote Ans een boeket bloemen in ontvangst nemen. zilveren-draagspel-van-erp-13

De Harmonie gaat volgend jaar samen met Heemkundekring Pagus Balgoye een mini-theatervoorstelling maken over Mariken van Nimwegen. Mariken is volgesn zeggen geboren in Balgoij en was Mariken gisteravond ook aanwezig.zilveren-draagspel-van-erp-04

En natuurlijk werd er wel gerepeteerd zilveren-draagspel-van-erp-20

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen