Lezing door oorlogsfotograaf Eddy van Wessel in Bibliotheek Wijchen

In indrukwekkende reportages legt Eddy van Wessel het leven vast in landen als Afghanistan, Tsjetsjenië en Irak. Hoewel hij ook het conflict niet schuwt, wil hij vooral de impact op en gevolgen voor mensen in oorlogsgebied laten zien. Laatst nog te gast bij ‘De wereld draait door’. Nu in Wijchen.

Oorlogsfotograaf Eddy van Wessel heeft dit jaar de Canon Zilveren Camera 2015 gewonnen met een zwart-wit fotoserie over Iraaks-Koerdische Peshmerga-strijders en Yezidische milities die in Irak strijden tegen Islamitische Staat (IS). Van Wessel, won drie jaar geleden ook al de Nederlandse prijs voor de beste nieuwsfoto met een fotoserie over het oorlogsgeweld in Aleppo in Syrië.

Deze lezing gaat over grenzen, het thema van de Maand van de Geschiedenis, de grenzen die je opzoekt als oorlogsfotograaf. Hoe slecht je de grenzen tussen fotograaf en de mensen die je fotografeert? Hoe bewaak je de grenzen tussen werk en gezin, als je werk zo risicovol is als dat van Eddy van Wessel.

Deze lezing is op maandag 31 oktober van 20.00 – 22.00 uur in de Bibliotheek Wijchen op de Vloer. De toegang is € 12,50. Kaarten voor deze avond kunnen gereserveerd worden op www.bibliotheek-wijchen.nl of door te mailen naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen