Opening project “Tegen het vergeten” in woord en beeld in De Schakel

Van 22 oktober tot en met 20 november 2016 organiseren KunstKringWijchen en de Schakel het project ‘Tegen het vergeten’, in woord en beeld. Een gevarieerd programma over herinneren en herdenken met een expositie, een lezing, een activiteit op de RK begraafplaats tijdens Allerzielen, een muzikale avond, een film en een gedichtenwedstrijd voor leerlingen van de basisschool. Zaterdagmiddag om 16.00 uur was de opening van het project en de expositie in De Schakel.

Aan de expositie in De Schakel nemen twee kunstenaars deel, die ieder op eigen wijze laten zien hoe je iemand kan missen, herinneren en herdenken, Rietje de Bijl en Caroline Luykx.
Rietje je Bijl maakt kastjes aan de hand van kleine objecten die te lezen zijn als verbeelde verhalen. De kastjes die zij maakte aan de hand van kleine objecten en de boekvormen die daarop volgden, zijn te lezen als verbeelde verhalen.
Caroline Luykx maakt foto’s van gewone objecten, op een manier dat ze niet of nauwelijks meer herkenbaar zijn. Dat maakt haar foto’s geheimzinnig. Haar foto’s gaan vaak over herinneringen. Ze verwijzen naar gebeurtenissen die niet meer scherp gereproduceerd kunnen worden. De kijker krijgt weinig informatie en kan zelf betekenis geven aan een foto.
De expositie is te bekijken op zaterdagen van 14.00-16.00 uur (t/m 19 november).

Na het openingswoord van Annie Stienstra, voorzitter van Kunstkring Wijchen, was het woord aan Erik op ten Berg. Erik is een expert in creatief denken en doen. Met passie inspireert hij mensen en bedrijven om nieuwe uitdagende ideeën te ontdekken. Zelf zoekt hij inspiratie in de natuur, de Spaanse cultuur, in het maken van beelden uit natuursteen en in het hardlopen. Met zijn inspirerende woorden nam Erik de bezoekers mee in zijn denkwijze over creatief denken.
Creativiteit en creatief denken zit, volgens Erik, in ons allemaal. Het vindt niet alleen in ons hoofd plaats maar ook in ons hart. expositie-tegen-het-vergeten-04

Duo Vicini verzorgde de muzikale omlijsting. Dit duo bestaat uit Nadja Spooren, panfluit en Roel van Riel, gitaar. Duo Vicini speelt klassieke muziek van John Dowland tot Astor Piazzolla. Originele werken, klassieke muziek en nieuw klassiek komen in de combinatie panfluit-gitaar goed tot hun recht waarbij de zangerige en orgelachtige melodielijnen van de panfluit mooi kleuren bij de dan weer opzwepende dan weer weemoedige klanken van de gitaar. expositie-tegen-het-vergeten-00Het programma ziet er als volgt uit Wijchen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen