Musical ‘Etty’ in De Schakel

Veel mensen kennen het verhaal van Etty Hillesum. Een jonge joodse vrouw die al zoekende in haar korte leven uitkwam bij de diepe overtuiging dat je vanuit jezelf de dingen om je heen moet verbeteren door belangeloos en zonder oordelen anderen liefdevol te helpen. Er is een musical over Etty die te zien zal zijn in De Schakel.

Die radicale keus brengt Etty ertoe zich in 1942 vrijwillig te melden als medewerkster sociale verzorging van ‘doortrekkenden’ in het doorgangskamp Westerbork. Ondanks de zeer moeilijke omstandigheden waar ze in verzeilt, is ze in staat steeds het positieve te benadrukken en zichzelf en haar eigen lot te accepteren. Dat lot leidt haar in 1943 naar het concentratiekamp Auschwitz waar ze in 1943 om het leven wordt gebracht. Etty Hillesum’s nagelaten dagboeken en brieven hebben velen geïnspireerd.

En nu is er de musical “Etty”, gespeeld door Abke Bruins en Vocalgroep Choral o.l.v. Henk Ruiter. Op initiatief van het Interkerkelijk Platform Kerk en Vluchteling Wijchen e.o. werd “Etty” naar Wijchen gehaald.

Op zondag 27 november vanaf 19.30 uur zal de musical te zien zijn in De Schakel, Pius XII-straat 85, Wijchen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen