“Glas in ’t Bakkie-team” naar Albert Heijn op het Europaplein in Wijchen

Foto:

Maandag 28 november tussen 11.00 en 14.00 uur komt het Glas in ’t Bakkie-team naar de Albert Heijn op het Europaplein in Wijchen. Het team vertelt de mensen dat er meer glas uit de restcontainer en in de glasbak moet komen. Wethouder Agnes Schaap geeft om 11.30 uur het startsein voor de actie. 

U kunt bij het team niet alleen uw glas inleveren maar ook meedoen met de glasquiz. In deze quiz test het team uw kennis over het scheiden van glas. Komt u ook? Dan staat er een gratis glastas voor u klaar.

Wat hoort in de glasbak?
Is het glas? En zat er drank, voedsel of cosmetica in? Dan hoort het in de glascontainer. Bijvoorbeeld potten en flessen van sambal, pastasaus, kruidenpotjes, olijfolie, drankflessen, parfumflesjes en potjes van medicijnen en crème (alleen doorzichtig glas). U mag het glas met deksel en restjes in de glascontainer doen.

Wat hoort niet in de glasbak?
Vuurvast glas zoals ovenschalen, theekopjes en steen en porselein zoals servies en kruiken. Dit kunnen we namelijk moeilijk recyclen.

Informatie of vragen?
Informatie over glas vindt u op www.dar.nl, de digitale afvalwijzer www.dar.nl/afvalwijzer en de Dar app. Heeft u vragen? Neem dan van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur contact op met Dar via 024 371 6000 of [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen