Wijchense kunstenaars exposeren op kerstkunstmarkt in Persingen

Foto:

Een jaarlijkse traditie is de kerst(kunst)markt in het kerkje van Persingen. 10 exposanten presenteren hun werk: schilderen, keramiek, zilveren sieraden, weefsels, textiele vormgeving, kersthandwerken, boeken en kaarten. Paul Boekhoorn uit Wijchen en Marijke van Zutphen uit Bergharen exposeren hun werk ook.

Paul Boekhoorn uit Wijchen is edelsmid. Zilveren halssieraden en ringen met een moderne uitstraling, waarin herkenbaar zijn de inspiratiebronnen uit de natuur. Zuivere materialen zoals zilver of goud gecombineerd met edelstenen, maar ook glas en hout zijn gesmeed tot eigentijdse sieraden.

Marijke van Zutphen uit Bergharen is een fervent schilder. Haar ontwikkelde voorkeur voor figuratief werk is duidelijk te zien in haar werk. Een uitstraling van kleuren en contrasten worden weergegeven in gewone onderwerpen, met grote penseelvaardigheid tot werk prachtig werk van pure schoonheid.

Ook zal de Monografie over het levenswerk van Harry van Kuyk, geometrische en typografische prenten, gepresenteerd worden.

De kerst(kunst)markt is op zondag 11 december 11:00-17:00 uur. Toegang is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen