Prakkie Wijchen een warm initiatief van Marga van IJzendoorn

Foto:

Naast de Voedselbank in Wijchen is een nieuw initiatief ontstaan genaamd Prakkie Wijchen. Prakkie Wijchen is een Facebook pagina met een besloten groep, waarop men overgebleven eten plaatst voor anderen en is bedoeld voor mensen die het niet breed hebben maar niet in aanmerking komen voor de Voedselbank.

Marga van IJzendoorn is initiatiefneemster van Prakkie Wijchen zij vertelt: “ Hoe vaak gebeurd het niet dat je teveel eten gekookt hebt en je het eten moet weggooien. Dat is zonde. Mede denkend dat er in Wijchen mensen zijn die daar heel blij mee zijn en het goed kunnen gebruiken. En er zijn genoeg mensen die nèt niet in aanmerking komen bij de Voedselbank en van Prakkie Wijchen gebruik willen maken. Daarom heb ik een Facebookpagina opgericht”

Prakkie Wijchen is een Facebook pagina met een besloten groep. Om te kunnen zien hoe de pagina eruit ziet of om zelf iets te plaatsen, dient men eerst lid te worden. Eenmaal lid kun je naar eten zoeken of als je over houd zelf plaatsen.
Er zijn een paar regels in de groep bijvoorbeeld zelf een oproep plaatsen voor eten is niet toegestaan. Je moet zelf een bakje meenemen om het eten in te doen en zelf het eten ophalen bij de aanbieder en de aanbieder van het eten bepaalt zelf aan wie het eten wordt gegeven. Het is niet vanzelfsprekend dat zoals het spreekwoord zegt “wie het eerst komt,het eerst maalt” ook recht heeft op het eten.

Prakkie Wijchen, een warm initiatief , voor mensen die het niet breed hebben èn om voedselverspilling tegen gaan. 

Reacties