De gemeenteraad en de Wmo-raad willen weten of Wijchense inwoners zich geholpen voelen

Foto:

Hoe tevreden zijn de inwoners van Wijchen over de uitvoerig van de Wmo en Jeugdwet? Voelen zij zich geholpen? Op deze vraag willen de gemeenteraad van Wijchen en de Wmo-raad graag antwoord. Daarom houden ze woensdag 8 en zaterdag 11 februari bijeenkomsten voor hulp- en zorgvragers, mantelzorgers, familie en professionals in de zorg.

De gemeente Wijchen biedt ondersteuning en zorg aan inwoners op basis van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) en Jeugdwet. Ze gaat uit van zelfredzaamheid en zelfregie. Dat betekent dat de gemeente mensen allereerst aanspreekt op het nemen van hun eigen verantwoordelijkheid en het inzetten van hun eigen sociale netwerk. Er wordt minder snel doorverwezen naar professionele instellingen.

De Wmo-raad en de gemeenteraad van Wijchen willen weten van inwoners, hun naasten, vrijwilligers en professionals in de zorg en hulpverlening hoe zij dit beleid ervaren. Zij willen de verhalen achter de cijfers horen. Dat doen ze door het houden van verschillende bijeenkomsten en een inloop waar inwoners hun ervaringen kunnen vertellen. Deze raadpleging in Wijchen is uniek in Nederland.

In het Maaswaal College (locatie Oosterweg) vindt op woensdag 8 februari de bijeenkomst plaats voor jongeren tussen 12 en 18 jaar die ervaring hebben met de Jeugdwet. Deze duurt van 17.00 tot 19.00 uur. Daarna is er in het Maaswaal College van 19.30 tot 21.30 uur een bijeenkomst voor ouders, voogden en verzorgenden.

Op zaterdag 11 februari is er in het Kasteel van Wijchen een bijeenkomst voor iedereen die ervaring heeft met de Wmo. Deze duurt van 13.00 tot 16.00 uur.

Lukt het inwoners niet om naar de bijeenkomsten te komen, dan is er de mogelijkheid van de inloop op donderdag 9 en vrijdag 10 februari van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag 11 februari van 10.00 tot 12.00 uur aan de Kasteellaan 5. Voor de inloop hoeven mensen zich niet vooraf aan te melden. Ze kunnen gewoon binnenlopen. Wie toch een afspraak wil maken, kan naam en telefoonnummer doorgeven via 024-7517203 of [email protected].

Aanmelden
Inwoners die mee willen doen aan een van de bijeenkomsten kunnen hun naam en telefoonnummer doorgeven via 024-7517203 (bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur) of [email protected]. Aanmelden kan tot en met maandag 6 februari.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen