26.000 euro schade door vuurwerk tijdens jaarwisseling

Ook dit jaar zijn er tijdens de jaarwisseling weer vernielingen in de openbare ruimte en aan gemeentelijke gebouwen gepleegd. Een eerste inspectieronde laat zien dat de schade nu ca. € 26.000 bedraagt. Totaal zijn er ca. 89 verkeersborden, 11 bakken, 32 kolken, 2 zoutbakken en 1 hekwerk vernield.

Vergeleken met vorig jaar is de schade nu beduidend lager. De dakbrand bij basisschool ’t Palet was destijds de oorzaak van het hogere schadebedrag. Bij ’t Palet zijn ook dit jaar weer vernielingen gepleegd. Er zijn ruiten ingegooid en een speeltoestel en kolken zijn opgeblazen. De herstelkosten hiervan bedragen ca. € 2.000.

Maatregelen
Evenals de vorige jaren zijn ook dit jaar er tijdens de afgelopen jaarwisseling actief acties uitgezet om schade aan gemeentelijke eigendommen ten gevolge van (vuurwerk) vandalisme te voorkomen. Bijna alle 550 afvalbakken zijn enkele dagen voor de jaarwisseling voorzien van een afsluitklep in de inwerp-opening en de binnenbakken zijn verwijderd. Op de meest “gevoelige” plekken zijn er ook bakken verwijderd. Ook zijn onze wijkmedewerkers op de laatste dag door de gemeente gereden opzoek naar potentiële brandhaarden. In Wijchen Noord is een bankstel opgeruimd en in Niftrik zijn pallets verwijderd. In opdracht van de gemeente heeft Dar de diverse kledingcontainers verwijderd c.q. afgesloten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen