Verkiezingen Tweede Kamer gemeente Wijchen

Op woensdag 15 maart 2017 zijn de verkiezingen van de Tweede Kamer. U kunt dan uw stem uitbrengen. Uiterlijk 1 maart 2017 ontvangt u per post een stempas voor de verkiezingen.

Wat moet u meenemen?
Neem bij het stemmen uw stempas en een geldig identiteitsbewijs mee (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). U bent verplicht dit te tonen aan de voorzitter van het stembureau. Het identiteitsbewijs mag maximaal 5 jaar verlopen zijn.

Bent u uw stempas kwijt?
Dan kunt u tot uiterlijk dinsdag 14 maart 12.00 uur een vervangende stempas aanvragen op het gemeentehuis. U kunt ook schriftelijk een vervangende stempas aanvragen. Het formulier kunt u downloaden via www.wijchen.nl/verkiezingen. Het verzoek moet uiterlijk vrijdag 10 maart door de gemeente zijn ontvangen. Mocht u alsnog uw “oude” stempas terugvinden dan kunt u daarmee niet stemmen. U kunt alleen stemmen met de nieuwe stempas.

Waar kunt u stemmen?
Op uw stempas staat het adres van een stemlokaal bij u in de buurt. U bent niet verplicht om daar te stemmen. U kunt in elk stemlokaal in de gemeente Wijchen uw stem uitbrengen. De stemlokalen zijn geopend van ’s ochtends 07.30 uur tot ’s avonds 21.00 uur. Op www.wijchen.nl/verkiezingen vindt u een overzicht van alle stemlokalen. Ook staat daar aangegeven welke toegankelijk zijn voor minder valide kiezers.

Iemand anders machtigen om te stemmen?
Op de websitepagina www.wijchen.nl/verkiezingen kunt u hiervoor de informatie en formulieren vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen