De Kunstruilkast opent deuren voor bezoekers en kunstenaars in Wijchen

Op 15 februari organiseerde Kunstkring Wijchen weer haar Kunstcafé Wijchen in de Bibliotheek  Wijchen. In deze editie van het Kunstcafé verrichte beeldend kunstenaar Willemien van Gurp de opening van de Kunstruilkast. De Kunstruilkast is een initiatief van Willemien van Gurp  en noemt het ook  zoals haar Facebook pagina “De kunst van het ruilen en het ruilen van Kunst”.

Beeldend Kunstenaar Willemien van Gurp vertelt: “Het idee is ontstaan in Frankrijk. Ik hoorde daar van een ruilkast en dacht wat zou het mooi zijn om dit met kunstobjecten te doen. Als kunstenaar heb je veel werken nog liggen terwijl het fanatisch zou zijn om ze met elkaar te delen. Als ik werken van andere kunstenaars zie, denk ik ‘oh wauw’. Met het ruilen krijg je werk terug, waar kunstenaars hun ziel en zaligheid ingelegd hebben. Het ruilen voelt wel als je kind loslaten.” 

De Kunstruilkast is speciaal bedoeld om eigen kunstobjecten op deze manier in de wereld te zetten. In de Kunstruilkast staan 100 kunstwerken aangeleverd door 20 kunstenaars. Om te ruilen is het niet noodzakelijk om zelf het kunstobject te hebben gemaakt , als de naam van de kunstenaar van het kunstwerk maar met naam genoemd wordt. Het moeilijkste zal zijn om de waarde te bepalen wat u ervoor terug legt, het moet namelijk evenveel waarde hebben.

Er zijn echter wel wat spelregels. Zo moet het kunstwerkje dat men ruilt evenredig zijn aan waarde met wat men uit de kast neemt. Om het op Facebook te plaatsen, is het gewenst om een verhaaltje te maken van wat je zo bijzonder aan het kunstobject vindt. Een foto maken van beide kunstwerkjes: wat u meeneemt en wat u ervoor terugzet.  De foto’s kunt u zelf plaatsten op de speciale  Facebookpagina  https://www.facebook.com/dekunstvanhetruilenenhetruilenvankunst. Het is ook mogelijk om het te mailen naar [email protected] dan plaats Willemien de foto voor u.

De Kunstruilkast blijft 3 maanden staan  in Wijchen en met succes wordt het verlengd met nog eens 3 maanden. De Kunstruilkast heeft al eerder in Epe en Zutphen gestaan. Het is nog niet bekend waar de kast met kunstwerkjes na Wijchen komt te staan. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen