Ardito Ensemble bij Muziekkring Wijchen in De Schakel

Foto: Ardito Ensemble

Op zondag 5 maart, aanvang 14.00 uur, zal het Nederlands het Ardito Ensemble een concert verzorgen in De Schakel, Pius XII Straat 85 in Wijchen.

Het Ardito Ensemble bestaat uit professionele musici en brengt sinds de oprichting (1995) een gevarieerd concertprogramma met repertoire dat zowel klassieke-,romantische- als ook hedendaagse composities omvat. Ze maakten hun debuut met pianist Frank Peters tijdens een concert in het Paleis Het Loo, waar het Ensemble gelijk haar naam kon bevestigen, dat beschreven werd in de pers met “Felle speeldrift bij het Ardito Ensemble”. Ardito is de muzikale aanduiding voor “Koen en Krachtig”. De vijf spelers: fluit, hoorn,hobo, klarinet en fagot laten hun eigen karakter horen maar smelten ook gemakkelijk samen tot een homogeen geheel.

Nicole Schmaloer (dwarsfluit) studeerde aan de Hogeschool voor de kunsten te Arnhem, Faculteit Muziek, bij Rien de Reede en Thies Roorda. In 1995 behaalde zij haar diploma docerend musicus. Haar belangstelling gaat vooral uit naar het spelen in kleinere ensembles. Het ‘kleuren’ naar de overige instrumenten geeft diepgang aan zowel de muziek als aan het fluitspel.

Truus Litjens (hoorn) studeerde aan het Stedelijk Conservatorium te Arnhem bij Hans Dullaert, 1ste hoornist van het Radio Filharmonisch Orkest. In 1985 behaalde zij het diploma docerend musicus en in 1987 dat van uitvoerend musicus. Daarna heeft ze geremplaceerd bij verschillende Nederlandse orkesten en ensembles. Ook speelde ze in enkele theaterproducties van Joop van den Ende, zoals “The Phantom of the Opera” en “Miss Saigon”. Tegenwoordig geeft ze les aan de muziekscholen van Arnhem, Nijmegen en Oost Gelderland.

Lidia van der Vegt (hobo) studeerde in 1994 af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en nam daarna nog lessen bij Brian Pollard en Hans Meijer. Ook volgde ze enkele masterclasses in het buitenland bij Lajos Lencsés en Hansjörg Schellenberger. Vanaf 2001 ging ze zich ook op de althobo specialiseren bij Miriam Hannecart. Lidia treedt regelmatig op, solistisch en met diverse ensembles. Sinds kort bespeelt ze ook de oboe d’ amore en is ze verbonden als docent hobo aan de muziekschool in Veenendaal.

Anton Willems (klarinet) begon zijn studie bij Reinier Hogerheijde aan het conservatorium te Arnhem en behaalde daar zijn eerste fase. Hij zette zijn studie voort bij Herman Braune aan het Utrechts conservatorium. Daar kwam hij in aanraking met de basklarinet en kreeg hij les van de wereldvermaarde basklarinettist Harry Sparnaay waarbij hij 3 jaar studeerde.

Jeroen Duindam (fagot) volgde tijdens zijn studie geschiedenis ook fagot-lessen bij Jos de Lange, Marieke Stordiau en Brian Pollard. Hij combineert zijn werkzaamheden aan verschillende universiteiten met regelmatige optredens in tal van beroepsorkesten en ensembles.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen