7.500 euro subsidie voor vrijwilligersavond in ´t Mozaiek in Wijchen

Foto: Archief wijchen.nieuws.nl

‘t Mozaïek organiseert jaarlijks een vrijwilligersavond. Tot 2010 deed ze dit met ondersteuning van de gemeente. Vanwege bezuinigingen heeft de gemeente zich na 2010 terug getrokken. Na 2010 heeft de Rotary Club Wijchen, Beuningen Tweestromenland zich voor vijf jaar gecommitteerd aan de ondersteuning van de vrijwilligersavond. 2016 was het laatste jaar waarin de Rotary Club de vrijwilligersavond ondersteunde. Vanuit ‘t Mozaïek is de vraag gekomen aan de gemeente om het gat dat de Rotary Club achterlaat weer op te vullen per 2017. De gemeente Wijchen heeft hiermee ingestemd.

Zowel de gemeenteraad als het college heeft aangegeven veel waarde te hechten aan het vrijwilligerswerk in de gemeente Wijchen. De participatie maatschappij zoals het ook vorm krijgt in Wijchen is sterk verbonden met de inzet van vrijwilligers. Het grote aantal vrijwilligers in Wijchen maakt de gemeente levendig en aantrekkelijk.

De vrijwilligersavond trekt elk jaar meer bezoekers. Dit aantal is in 2016 gegroeid tot boven de 350. Ook beschikt de organisatie over veel kennis en ervaring bij het organiseren van de vrijwilligersavond. Dit geeft vertrouwen in het wederom succesvol organiseren van de vrijwilligersavond in de komende jaren.

Om deze redenen heeft het college besloten de subsidie voor de vrijwilligersavond te gunnen. De subsidie wordt afgegeven voor drie jaar. 2017, 2018 en 2019. De subsidie bedraagt €7.500, – per jaar. De gemeente speelt zelf geen actieve rol in de organisatie van de vrijwilligersavond naast de inzet van ‘t Mozaïek speelt MeerVoormekaar een rol en dragen vrijwilligers op de avond zelf bij aan het succes.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen