Regeling plaatsing sandwichborden in de gemeente Wijchen wordt aangepast

Foto:

Per 1 december 2016 heeft de gemeente Wijchen de regels omtrent plaatsing van sandwichborden gewijzigd. Sandwichborden zijn niet meer toegestaan voor alle activiteiten in Wijchen, maar alleen voor evenementen, sportactiviteiten, collectes e.d. De regeling is soms strenger dan voorzien en daarom wil men de regeling aanpassen.

Er is een kleine categorie activiteiten die niet onder de definitie van ‘evenement’ valt (bijvoorbeeld omdat het onder de normale activiteiten van een inrichting valt) maar waarvoor de gemeente Wijchen wel sandwichborden willen toestaan.

Het gaat om de volgende categorieën:
– een culturele activiteit die plaats vindt in de gemeente Wijchen;
– een beurs, tentoonstelling of rommelmarkt die plaats vindt in de gemeente Wijchen.
Bij de eerste categorie gaat het bijvoorbeeld om een tentoonstelling in een museum of een voorstelling in ’t Mozaïek. Bij de tweede categorie gaat het bijvoorbeeld om een kledingbeurs in Zaal Verploegen, een rommelmarkt in een dorpshuis, of een gezondheidsbeurs in ’t Mozaïek.

De weigeringsgronden voor een sandwichbord zijn belemmering of schade aan het gebruik van een openbare plaats, welstand, voorkomen van overlast voor omliggende gebruikers, de openbare orde en veiligheid, volksgezondheid en milieu. Het onderwerp van een sandwichbord (evenement of reclame-actie, commercieel of niet-commercieel) is niet van belang en kan dus geen weigeringsgrond zijn. Ondernemers die het niet eens zijn met deze voorwaarde kunnen bezwaar maken tegen een eventuele handhavingsactie of bezwaar maken tegen de weigering van een vergunning.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen