Wijchenaar Nick Derks dik tevreden met verkiezingsuitslag

Foto: VVD-Wijchen

De afgelopen weken stonden voor de Wijchense VVD in het teken van campagnevoeren voor de Tweede Kamerverkiezingen. Niet alleen voor hun eigen partij maar ook voor Wijchense kandidaat en VVD-fractievoorzitter Nick Derks. Dinsdag stelde de Kiesraad in Den Haag de officiële uitslag vast, naar tevredenheid van de lokale liberalen.

Tegen de landelijke trend in groeide het aantal Wijchense VVD-stemmen dit jaar naar 6737. Dit staat gelijk aan 25,4% van het aantal uitgebrachte stemmen. Ter vergelijking was het aantal stemmen voor de VVD in 2012 iets lager met 6690. Een verschil van 47 stemmen. Hiermee is de VVD in Wijchen veruit de grootste, gevolgd door de PVV (14,2%), het CDA (13,5%) en D66 (12,6%).

Fractievoorzitter Nick Derks is dik tevreden. Hij stond op nummer 71 van de kieslijst van de VVD en heeft 1037 voorkeurstemmen weten te bemachtigen. Nick Derks over de verkiezingsuitslag: “Het was een ontzettend leuke campagne waar we met de hele fractie hard aan hebben gewerkt. Ik ben trots op wat we bereikt hebben en dankbaar voor het vertrouwen van de kiezer”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen