Sociaal plan in het kader van de ambtelijke fusie Druten-Wijchen

Foto: wijchen.nieuws.nl

Om de overgang van de betrokken medewerkers naar de werkorganisatie Druten-Wijchen op een zorgvuldige, eenduidige en transparante wijze te regelen is een sociaal plan opgesteld. Het plan is nog wel onder voorbehoud van een definitief akkoord van de vakorganisaties.

Over het sociaal plan is in het BGO van 16 maart 2017 een principe akkoord bereikt. Zowel de werknemers- als de werkgeversdelegatie zijn van mening dat er een goed en evenwichtig sociaal plan is opgesteld.

Met de vakorganisaties zijn er afspraken gemaakt over het nieuwe arbeidsvoorwaardenpakket. Budgettaire neutraliteit is hierbij het uitgangspunt geweest. Voor medewerkers die nadeel ondervinden van deze afspraken hebben we een aantal overgangsmaatregelen afgesproken. De kosten voor deze overgangsmaatregelen bedragen naar schatting € 145.000.- en worden in principe afgedekt door het daarvoor gereserveerde frictiekostenbudget. De effecten worden meegenomen in de concept begroting 2018 voor de werkorganisatie, maar zullen pas definitief worden na afronding van het plaatsingsproces.

Na definitieve vaststelling wordt gestart met de uitvoering van het sociaal plan, waaronder de werving- en selectie voor de sleutelfuncties en het plaatsingsproces voor de overige functies.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen