Geslaagde Schoolsport Olympiade Wijchen 2017 (fotoserie)

Om de drie jaar nemen alle leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van Stichting Kans en Kleur deel aan een grootschalig evenement n.l. de Schoolsport Olympiade. Ruim 1500 kinderen van alle 15 basisscholen rouleerden op dinsdag 9 mei langs verschillende sport- en spelonderdelen. Dit jaar was een bijzonder jaar! De Schoolsport Olympiade vond namelijk voor de 10e keer plaats! Initiatiefnemer Theo Borsten ‘deed al voor de 10e keer mee’ en werd gehuldigd.

De opening werd om 08.30 uur verricht door burgemeester Verheijen en twee kinderen van Roncalli.
Eerst werd de Olympische spreuk werd voorgelezen door 2 kinderen van Roncalli:
“Wij afgevaardigden van de Wijchense basisscholen verklaren dat wij op deze olympische dag met en tegen elkaar zullen strijden, maar dat sportiviteit en samenzijn grote overwinnaars moeten zijn”. 

Na het aansteken van de Olympische vlam, als teken van saamhorigheid, en het loslaten van de vredesduiven, nam burgemeester Verheijen het woord.
Verheijen: “Vandaag is er maar één doel en dat is heel veel plezier maken met elkaar op een sportieve manier. Bij de Olympische gedachte is het meedoen belangrijker is dan het winnen en dat wens ik jullie vandaag zeker toe. Met dit mooie weer en stralende lucht heb je helemaal een mooie dag. De Olympische Sportdag wordt vandaag in Wijchen voor de 10e keer georganiseerd en dat maakt vandaag een bijzondere dag. Vandaag nemen 1.500 kinderen deel aan deze Sport Olympiade en in totaal hebben zo’n 15.000 kinderen kunnen deelnemen aan de Sport Olympiade. En dat is is wel iets om even stil bij te staan.” En dat deed de burgemeester.

Initiatiefnemer Theo Borsten stond aan de wieg van de Sport Olympiade. Als dank van de gemeente en alle kinderen mocht hij als eerste een heuse beker in ontvangst nemen, dit voor zijn inzet voor de Sport Olympiade. Ook ontving hij uit handen van Hennie Biemond, namens Kans & Kleur, twee gouden medailles.Theo Borsten

Teamspelen, recreatiespelen en atletiek stonden op het sportieve programma. Kinderen streden tegen elkaar bij vernieuwende spelen zoals: tchoukbal en het kubbspel, maar kwamen ook in aanraking met verschillende atletiekonderdelen zoals: hordeloop en kogelstoten. Voor een stukje ontspanning namen ze zelfs deel aan een dansworkout, overwonnen ze de stormbanen en dit jaar werd er zelfs een onderdeel teambuilding uitgezet. 

De organisatie was in handen van Sportservice Wijchen.

 

Reacties