Kunstcafé met ToPé. Gesprek met kunstenaar uit Overasselt over zijn jeugdhelden

Foto:

Op 24 mei organiseert KunstKring Wijchen weer een Kunstcafé, een informele bijeenkomst waar iedereen kan binnenlopen die interesse heeft in kunst. Dit keer vertelt kunstenaar en vormgever ToPé over de grafiek die hij de afgelopen jaren maakte. Daarin verwerkte hij elementen die verwijzen naar Edvard Munch en Edward S. Curtis, een schilder met een fotograaf. Het gaat om een serie grafische werken in gemengde techniek uit 2014 en 2015.

ToPé combineert in dit werk tekeningen van de Noorse kunstenaar Edvard Munch (van het beroemde schilderij ‘De schreeuw’) met foto’s van Edward S. Curtis (die naam maakte met zijn portretten van Amerikaanse Indianen). Niet met de intentie om zijn werk te vergelijken met dat van zijn grote voorbeelden. of om commentaar op hun werk te geven. ToPé wil met zijn grafiek een nieuw eigen verhaal vertellen.

Tijdens dit Kunstcafé zal ToPé uitleggen waarom hij zo geboeid is door Munch en Curtis en waarom hij deze serie van samengestelde beelden gemaakt heeft. Werk uit de serie is gedurende de avond te bekijken. In de informele sfeer van het Kunstcafé is er ook alle gelegenheid met ToPé in gesprek te gaan.

Van ToPé zijn momenteel objecten te zien in Museum Kasteel Wijchen, als onderdeel van de expositie Wijchen maakt het.

Waar en wanneer woensdag 24 mei 20.00 uur, Verploegen, Woeziksestraat 100, 6604 CM Wijchen. Toegang gratis, inloop vanaf 19.30 uur.
Voor meer informatie: www.kunstkringwijchen.nl

Reacties

Cookieinstellingen