Beleef Wijchen gaat de evenementen organiseren

Foto: Beleef Wijchen

De evenementen in Wijchen zullen in de toekomst georganiseerd worden door de stichting Beleef Wijchen. Zij zijn de opvolgers van Wijchen Allround. Dit jaar worden er alvast twee evenementen georganiseerd, een dansevenement op zondag 25 juni en een sport- en muziekevenement op zondag 24 september. De bedoeling is om het jaar daarop vier evenementen te organiseren.

De in Wijchen geboren en getogen Bas Jansen, 38 jaar, verzorgt de PR voor Beleef Wijchen. “Wijchen is een gemoedelijk en een gezellig dorp waar iedereen elkaar bijna kent.  Er is een centrum met leuke winkels. Beleef Wijchen wil Wijchen levendig en bruisend houden door evenementen te organiseren en hiermee zoveel mogelijk doelgroepen te bereiken, zowel jong als oud. Gelukkig willen de vrijwilligers die zich destijds inspanden voor Wijchen Allround ons helpen met het organiseren van onze toekomstige evenementen.”

Het eerste evenement staat gepland voor zondag 25 juni. Dan komen dansscholen en dansstudio’s uit Wijchen en omgeving hun kunsten vertonen tijdens het dansevenement. Met een zeer gevarieerd aanbod. Van streetdance voor de jeugd, tot het populaire line dance en de traditionele volksdans.

Op zondag 24 september zal er een sport- en muziekevenement georganiseerd worden. Een dag vol met activiteiten en muziek. Op de Markt zal een groot podium komen te staan en verder zullen in de andere straten diverse sportactiviteiten plaatsvinden en muzike klinken. Ook wordt het kasteel bij dit evenement betrokken. Daar zal er ‘jeu de boules’. Ook wordt er bij een voetbalclinic georganiseerd en ook zal er ruimte zijn voor G-voetbal.

Beleef Wijchen bestaat uit 10 personen, waarin zowel ondernemers als mensen zitten die veel met Wijchen hebben. Om het overzicht te behouden heeft men aantal werkgroepen opgericht, zoals PR, sponsoring, techniek en een financiële commissie. Er is subsidie vanuit de gemeente, maar ook hebben ze in de toekomst sponsoren nodig om evenementen te organiseren.

Beleef Wijchen bestaat uit de volgende personen (zie de groepsfoto van links naar rechts): Marc Rutten, Bas Jansen, Duco van Lent, Peter de Bruijn, Cor Derks, Angelique van Stippent, Paul Schaminée, Jolanda van Kraaij, Hans Lemmers (Manon Borsten ontbreekt op de foto).

Er wordt nog gewerkt aan een website maar via de Facebook-pagina is Beleef Wijchen ook al te volgen. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen