Wijchense wethouder Burgers de boom in voor de Grootoorvleermuis (fotoserie)

Op vrijdag 19 mei heeft de, donderdagavond geïnstalleerde, wethouder Titus Burgers ook de Grootoorvleermuis onderdak geboden in het Oosterpark. Vanuit de gemeentelijke hoogwerker hing wethouder een grote vleermuizenkast op bij de toegangsweg tot het Oosterpark.

Het plaatsen van de grote vleermuizenkast is de afronding van het project “Onder dak aan het Meer”  en is een natuur- en educatieproject op initiatief van VolksTuindersVereniging “De 4 Jaargetijden” en Vereniging Natuur en Milieu Wijchen. Het project heeft als doel meer soorten vogels en zoogdieren te helpen aan huisvesting in het Oosterpark en langs de oevers van het Wijchens Meer. IJsvogels, boomkruipers, vele andere soorten vogels, eekhoorns, egels en verschillende vleermuizen zijn geholpen met nestkasten, houtstapels, broedholen bij het meer enz. Verspreid door het park en langs het meer komen informatie-palen om wandelaars te informeren over de vele bewoners van het park. 

Projectleider van het nestkastenproject Theo Hesen licht toe: “Om het park leuker te maken voor mens en dier zijn o.a. de meeroevers opgeschoond en aangepakt. En toe dacht ik “daar kan ik nog wel een handje bij helpen” en toen hebben we besloten om meer dieren onderdak te gaan bieden. Ook hebben een stukje natuureducatie meegenomen. We laten zien dat we met vrij eenvoudige middelen ook nog wel wat voor de dieren kunnen betekenen. Wij hebben dat er in de toekomst ijsvogels en gele kwikstaarten gaan broeden. Ze vliegen nu wel voorbij, maar laten het nog links liggen. In totaal hebben we al zo’n 50 nestkasten opgehangen en vandaag gaan we de laatste voor de vleermuizen ophangen, als afronding van het project” 

Financiële steun werd verleend door het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland en het Coöperatiefonds van de Rabobank. Praktische steun kwam van de Gemeente Wijchen. Vrijwilligers van De 4 Jaargetijden en Natuur en Milieu zorgden voor de daadwerkelijke uitvoering. 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen