Wijchense Mirelle Vegers legt de paarden met gevoel vast op het doek

Afgelopen weekend vond voor de zevende keer de Open Atelierroute in de gemeente Wijchen plaats. Één van de deelnemende exposanten was Mirelle Vegers, die in de Zomertaling haar “Equine Art”, paardenkunst, graag liet zien aan geïnteresseerden. Dick Vogelzang maakte een een mooie fotoreportage.

Alhoewel Mirelle zich gespecialiseerd heeft in het schilderen van paarden, is dit niet het enige dat ze maakt. Een tijdje geleden deed ze mee aan de wedstrijd van de gemeente Wijchen voor een nieuw koningsportret. Dat werd – uiteraard – dan wel een portret van de koning met een paard. 

Dat Mirelle opvalt met haar werk blijkt ook uit de reacties van bezoekers van de Open Atelierroute. Reacties als “boven verwachting goed”, “ik ben zo onder de indruk en ik heb niet eens iets met paarden”, “wat een enorme diversiteit aan werk met alleen het paard als onderwerp” en “wat raakt dit werk mij enorm, ze staan er gewoon. Alsof ik hem zo kan aaien…”.
Hiermee wordt er een nieuwe dimensie toegevoegd aan het begrip ‘paardenschilder’. Het verheffen van dit edeldier naar een onderwerp der kunst smaakt naar meer en maakt nieuwsgierig naar haar toekomstige schilderijen.

Mirelle is van mening dat het paard ons zoveel meer brengt dan het lastdier waar het veelal vroeger voor werd ingezet. Er blijkt steeds meer erkenning voor het wezen dat het paard is en de vele eigenschappen die ze bezitten. In haar werk brengt ze haar bewondering en fascinatie voor dit dier tot uiting. Door middel van haar kunst wil ze anderen dit gevoel ook zelf te laten ervaren.
Bij dit korte verslag wat foto’s van haar werken. Wie meer van haar werk wil weten, moet maar eens op haar website (www. paardenportrettenmetkarakter.nl/) of Facebook-pagina “Mirelle Vegers – Equine Art” kijken. 

Reacties