Wijchenaar Theo van den Broek haalde al 20.000 kilo plastic doppen op voor hulphonden!!

Foto: wijchen.nieuws.nl

Al ruim drie jaar zamelt Theo van den Broek plastic doppen in. De doppen worden gerecycled en de opbrengst komt ten goede aan Stichting Bultersmekke. De eerste keer leverde Theo 2.000 kilo in, de tweede keer 3.500 en nu ligt er ruim 14.000 kilo gereed om afgevoerd te worden. “Het is bijna een dagtaak,” aldus Theo.

De Stichting Bultersmekke helpt bij het opleiden van hulphonden. De missie van BultersMekke is om zoveel mogelijk mensen met een beperking hun eigen assistentiehond op te laten leiden met als doel een zelfstandiger en kwalitatief beter leven. In 2013 kwam Theo in aanraking met Stichting Bultersmekke. Het idee dat deze stichting zich inzet om een pup bij hulpbehoevende mensen te plaatsen, sprak hem meteen aan. En wanneer Theo vertelt over de stichting en wat de hulphonden allemaal kunnen betekenen voor mensen met een beperking, begrijp je waarom hij voor deze stichting doppen inzamelt. Zelf krijgt hij er nog steeds kippenvel van.

“De pup wordt aangekocht en krijgt vervolgens bij de mensen thuis een opleiding tot hulphond. Ze leren bijvoorbeeld hoe ze de koelkast moeten openen, iets moeten oppakken van de grond en hoe ze de betreffende persoon moeten helpen bij het naar bed gaan. De kosten voor één hulphond bedragen ca. € 18.000,–. Door doppen in de zamelen waarvan de opbrengst wordt aangewend voor de hulphond, kan ik mijn steentje bijdragen,” aldus Theo.
“Ik doe alles kosteloos en eigenlijk kost het alleen maar geld. Ik zie het maar als een hobby en hobby’s kosten nu eenmaal geld.”

In eerste instantie had Theo een kleine opslag in Balgoij, maar toen deze te klein werd, moest hij op zoek naar een nieuwe locatie. Hij kwam uit bij Geert Janssen in Overasselt. Geert heeft een goede kennis die ook een hulphond heeft, zag wat deze kan betekenen en stelde graag opslagruimte ter beschikking. En zo kon Theo weer verder verzamelen. Met als resultaat 14.000 kilo doppen, verpakt in ca. 2.100 zakken. Op 26 juni worden de doppen afgevoerd naar Biddinghuizen en dan wordt het exacte gewicht vastgesteld. DE opbrengst in euro’s wordt overgemaakt naar de Stichting Bultersmekke. Om de kosten te drukken heeft Theo samen met Geert via Amco uit Milsbeek gratis transport weten te regelen. Theo van de Broek Wijchen

Theo krijgt overal doppen vandaan. Uit bijvoorbeeld Rotterdam, Vlaardingen en Arnhem. “Enige tijd geleden kwam een vrouw uit Arnhem een zakje doppen brengen, met de taxi,” vertelt Theo. “Zij zat zelf in een rolstoel maar zij vond het zo’n goede actie dat ze de doppen kwam brengen. Dan was ze er zelf ook weer een dagje uit.”
Wekelijks krijgt Theo ook doppen mee na zijn vaste kooravond bij popkoor Event. En ook zijn er veel particulieren die hun plastic doppen verzamelen en bij Theo aan huis, Valendrieseweg 42A, inleveren.
Maar het kan altijd meer. Theo roept alle bedrijven en particulieren op om ook plastic doppen in te zamelen om zo nog meer hulphonden op te kunnen leiden.

Heel veel doppenTheo van de Broek Wijchen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen