Zendvergunning kan Wijchense Omroep bijna niet meer ontgaan

De voormalige studio van de Wijchense Omroep in 't Mozaïek
De voormalige studio van de Wijchense Omroep in 't Mozaïek
Foto: wijchen.nieuws.nl

Het college van de gemeente Wijchen heeft haar voorkeur al voor de Wijchense Omroep uitgesproken. De regionale omroepen zien in de Wijchense Omroep de ideale partij om in de toekomst mee samene te werken. Dat schrijven ze in een brief aan de gemeenteraad.

Al meer dan anderhalf jaar praten vier lokale omroepen uit het Rijk van Nijmegen met elkaar, met als doel het oprichten van een streekomroep. Concreet zijn er gesprekken tussen GL8 (Mook en Middelaar, Heumen), de Wijchense Omroep, RTV Totaal (Beuningen en Druten) en N1 (Nijmegen). De laatste drie hebben recentelijk besloten stappen te gaan zetten tot een intensieve samenwerking. 31 juli start de gezamenlijke horizontale radioprogrammering op werkdagen. Snel daarna volgt een radioprogrammering voor de avonden en het weekend. De stap daarna is een gezamenlijke nieuwsvoorziening voor televisie, waarna het restant van de televisieprogrammering zal worden samengevoegd. Daarvoor is een projectnaam gekozen: RN7. Eind 2017 moet deze fasen van samenwerking gestalte hebben gekregen. GL8 heeft  aangegeven in een eigen tempo te willen aansluiten in dit samenwerkingsproces.

Doel is uiteindelijk te komen tot een fusieomroep: de streekomroep.

De Wijchense Omroep is de aangewezen partij om mee samen te werken, met het oog op de streekomroep. De omroep heeft een duidelijke en herkenbare rol in de gemeente Wijchen, wat een belangrijke voorwaarde is om aan het lokaal toereikend media-aanbod (LTMA) te voldoende. Door de zendmachtiging te verlenen aan de Wijchense Omroep kan op korte termijn een krachtige streekomroep gestalte krijgen.

RTV Totaal en N1 hebben geen gesprek gehad met Wijchen.TV over samenwerking op welke manier dan ook.

Bovenstaande informatie is afkomstig uit de brief aan de gemeenteraad.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen