D66 Wijchen stelt vragen over inhouding salaris leraren

De leraren van de Wijchense scholen een uur loon moeten inleveren. D66 Wijchen vindt het zeer teleurstellend dat het schoolbestuur zich zo weinig meelevend opstelt in deze kwestie.

Op 27 juni hebben leraren van het basisonderwijs in heel Nederland een uur lang het werk neergelegd om aandacht te vragen voor de werkdruk en het salaris. Hiervoor is een petitie aangeboden aan de minister die door meer dan 300.000 mensen is getekend. Uit het hele land hebben schoolbesturen, ouderverenigingen en andere belanghebbenden aangegeven, dat ze de actie ondersteunen en dat ze het belangrijk vinden dat er iet verandert aan de situatie. De onderwijzers waren wel aan het werk op de scholen, maar zij hebben geen, of deels, les gegeven.

Bestuurder Biemond van Kans en Kleur verklaarde dat wanneer leraren de werkdruk te hoog en hun salaris te laag vinden, dat ze gaan actievoeren, moeten ze er salaris voor over hebben. “Het gaat om geloofwaardigheid.” Ze wijst erop dat staken in Nederland ten koste gaat van loon. Leerkracht Jan van de Ven uit Overloon, initiatiefnemer van de acties, zegt dat er geen sprake is van een staking, maar van een werkonderbreking. Biemond bestrijdt dat. ,,Mensen hebben niet het werk gedaan dat op het rooster stond.”

D66 Wijchen betreurt deze opstelling van Kans en Kleur. Fractievoorzitter Esther Dauphin heeft vanochtend een zogenaamde ‘schriftelijke vraag’ aan het college van Wijchen gestuurd. De vragen in deze brief zijn:

  1. Is de wethouder op de hoogte van de opstelling van Kans en Kleur?
  2. Vindt de wethouder, net als D66, dat dit een ongewenst signaal is en niet past bij de actie, de doelen en de uitvoering ervan?
  3. Gaat de wethouder in geprek met het bestuur van Kans en Kleur om dit te bespreken?
  4. Welke mogelijkheden heeft het bestuur van Wijchen om Kans en Kleur hierop aan te spreken?

Het college heeft doorgaans 6 weken de tijd om op schriftelijke vragen te reageren. D66 hoopt echter dat de wethouder deze vragen spoedig beantwoord.

Bron: D66 Wijchen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen