Kernachtig Wijchen wil ook betaalbare (huur)woningen voor oudere Wijchense jongeren

Op 31 juli 2017 heeft de gemeente Wijchen een oproep geplaatst waarbij jongeren tussen de 18 en 22 jaar worden uitgenodigd om met de gemeente en de  woningcorporaties Talis en De Kernen te praten over de woonwensen van deze groep jongeren.  Kernachtig Wijchen vindt dit een uitstekend initiatief en past in de verdere uitwerking van de nieuwe Woonvisie.

“Naar aanleiding van dit bericht en een artikel in de Gelderlander van zaterdag jongstleden over  o.a. de wacht/zoektijden voor jongeren op een (huur)woning, is Kernachtig Wijchen door diverse inwoners benaderd.  Deze inwoners geven aan dat hun kinderen (zolderkamerjongeren) al vele jaren wachten op een betaalbare (huur)woning.  Daarnaast zijn er jongeren die na hun studie graag weer terugkomen naar Wijchen.  We hebben het dan niet alleen over jongeren tot 22 jaar maar met name ook over jongeren die ouder zijn,” licht Martijn Verharen namens Kernachtig Wijchen toe.

Verharen: “Door de krappe woningmarkt, het gegeven dat Wijchen nog maar een beperkt aantal woningen mag bouwen en de veel strakkere regelgeving m.b.t. het verkrijgen van een hypotheek, is huren vaak de enige optie.  Doordat de gemeente Nijmegen veel meer woningen mag bouwen hebben een aantal  jongeren de mogelijkheid om in Nijmegen een woning te huren, echter geven deze jongeren aan juist graag in Wijchen te willen wonen.

Daarom willen hebben we aan het college gevraagd of er ook een soortgelijk onderzoek komt voor de hierboven beschreven doelgroep van +22 jaar. En of er er mogelijkheden zijn om de plannen voor het realiseren van extra (huur)woningen voor deze doelgroep te versnellen. Wellicht kan ook het opnieuw overwegen van semi-permanente woningen een optie zijn.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen