Wijchense Taalbegeleider Mia Pouwels uitverkozen voor landelijke TaalHeldenverkiezing

Foto: Marwah Ramzi

Vrijdag zijn in Arnhem veertien genomineerde Gelderse TaalHelden in het zonnetje gezet. Ook kozen alle 50 aanwezigen gezamenlijk een afgevaardigde voor de landelijke TaalHeldenverkiezing in januari 2018 in drie categorieën: Hans Kasser uit Beuningen (Taalcursist), Mia Pouwels uit Wijchen (Taalbegeleider) en José Keetelaar uit Nijmegen (Bruggenbouwer).

Er zijn 2,5 miljoen volwassenen in Nederland die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen. Zij zijn laaggeletterd. In Gelderland heeft 10,4% van de inwoners tussen de 16 en 65 jaar moeite met lezen en schrijven. Iedereen kan op zijn of haar manier een steentje bijdragen aan een beter geletterd Nederland. Dat doen de TaalHelden dus ook. TaalHelden zijn mensen die zich bijzonder verdienstelijk inzetten voor een beter geletterd Nederland. Tijdens de bijeenkomst vertelde OHRA wat zij doen om hun diensten beter begrijpelijk te maken. De verkiezing vond plaats in de Week van de Alfabetisering (4 t/m 10 september) tijdens een bijeenkomst bij OHRA, in samenwerking met UWV Achterhoek en Stichting Lezen & Schrijven.

De Wijchense Mia Pouwels is werkzaam op het ROC in Nijmegen en vervult de rol van Taalbegeleider, een persoon die lees– en schrijfcursisten begeleidt.
Het is zo bijzonder. Voor mij is het belangrijk dat iedereen mee kan doen in deze maatschappij. Daar zullen we met z’n allen iets aan moeten doen. Geef iedereen een kans en pak je kans.”, aldus Mia

Ik ben ontzettend verrast en ik ben blij dat mensen de toegevoegde waarde zien om ook aandacht te geven aan laaggeletterdheid binnen de gezondheidszorg” – José Keetelaar, TaalHeld categorie bruggenbouwer.

Ik voel me vereerd. En tegen andere mensen wil ik zeggen: gewoon doen!” – Hans Kasser, TaalHeld categorie taalcursist.

In de afgelopen maanden heeft iedereen zijn of haar TaalHeld kunnen nomineren. Al deze mensen zijn helden, de mensen die zich jarenlang inzetten om mensen in Nederland geletterd te maken. Een paar van hen vallen extra op. Omdat ze zo actief zijn dat je niet om ze heen kunt. In alle twaalf de provincies worden deze week de TaalHeldenprijzen uitgereikt. Uit deze provinciale TaalHelden worden in januari 2018 drie landelijke TaalHelden verkozen. Deze landelijke prijs zal worden uitgereikt door H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden.

Op de foto vlnr Hans Kasser, Mia Pouwels en José Keetelaar.
Fotograaf: Marwah Ramzi.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen