Diverse activiteiten in De Bibliotheek Wijchen

Genieten van luchtige gedichten, een wandeling langs het Wijchens Meer, een lezing volgen over hoe om te gaan met doof zijn en een workshop Boekenvlog. Dit alles is er binnenkort te doen in de Bibliotheek Wijchen. Zie hieronder de toelichting.

De koffie is verrig!
Op donderdag 21 september a.s., draagt Ben Willems zijn lichte gedichten en luchtige versjes voor en gaat onder het genot van een kop koffie in gesprek met je over dichten en taal. Ook jouw poëtische inbreng wordt gewaardeerd.
Iedereen is van harte welkom van 10.00 – 11.30 uur. De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig. Hierna is er 3-maandelijks een koffie en poëzie ochtend, 21 december, 15 maart en 21 juni.

Wandelen langs het Wijchens Meer
Op 21 september start om 9.00 uur vanuit de Bibliotheek Wijchen een wandeling rond het Wijchens Meer. Via de bruggen zijn drie lussen met elkaar te verbinden voor de wandeling van ca 7,5 km. Flora en fauna, water, landschap en cultuurhistorie van het Wijchens Meer worden belicht tijdens deze wandeling.
Leden van de bibliotheek betalen € 5,50, niet-leden € 6,50. Aanmelden via www.bibliotheek-wijchen.nl.

Lezing: Doof zijn maar er wel bij horen”
Hoe is het om als doof persoon in een op horende personen gerichte maatschappij te leven?
Wat zijn de na- maar ook de voordelen? Wat is een dovencultuur? Welke vooroordelen zijn er en hoe kunnen we die veranderen?
Iris Wijnen zelf doof en doventolk Ilona van Dinteren vertellen en beantwoorden je vragen tijdens deze avond.
De lezing is donderdag 28 september in de Bibliotheek Wijchen. De avond begint om 20.00 uur, de entree is € 6,50 voor leden, € 7,50 voor niet-leden. Aanmelden via www.bibliotheek-wijchen.nl.

Workshop Boekenvlog
In deze workshop op maandag 25 september in de Bibliotheek Wijchen met Sandy Wijnhoven en Marc van Kampen van 14.30 – 17.00 uur, maak je een filmpje dat gruwelijk eng is. Welk boek is volgens jou te gruwelijk? Vertel daarover in je vlog. Vind je de vlog goed gelukt, dan publiceren wij hem op de site van de Bibliotheek Wijchen, zodat iedereen jouw enger dan eng tip kan zien en horen. De workshop kost € 8,50 en is voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Aanmelden via www.bibliotheek-wijchen.nl.
MediaMiddag
De laatste maandag of donderdagmiddag van de maand is MediaMiddag in de Bibliotheek Wijchen. Iedere maand een workshop die te maken heeft met Media. Een film maken, een online strip maken, vloggen, dat leer je allemaal op de MediaMiddag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen