Protestantse gemeente Wijchen-Batenburg-Leur neemt afscheid van dominee Marco Luijk

Foto: Ans Prosper

In de kerkdienst van zondag 8 oktober 11.00 uur in De Schakel, met separaat te bezoeken receptie na afloop, zal dominee Marco Luijk afscheid nemen van de Protestantse gemeente Wijchen-Batenburg-Leur.

Marco Luijk was vanaf 21 juni 2009 werkzaam als predikant voor de protestantse gemeenschap in Wijchen, Batenburg en Leur. Na acht jaar neemt hij nu afscheid na het aanvaarden van een functie als geestelijk verzorger bij de Nationale Politie. Marco Luijk zal in die rol werkzaam voor de regio’s Zeeland – West Brabant, Midden en Oost Brabant en Limburg.

Een afscheid dat pijn zal doen. In het kerkblad omschrijft Marco Luijk het zelf zo: “Afscheid nemen doet pijn omdat je elkaar hebt leren kennen en om elkaar bent gaan geven. Omdat we samen een beetje geschiedenis hebben gemaakt. Omdat ik velen mocht bijstaan in verdrietige en moeilijke tijden. Omdat we samen hebben gezocht naar een manier om ons geloof gestalte te geven en de liefde van God hebben mogen vinden als antwoord op die vraag, als ik het plechtig zeg. Omdat we samen op zoek waren naar wat ons leven betekenis geeft“.

Marco Luijk zal gemist worden, in de protestantse kring, maar zeker ook daarbuiten. Oecumenische samenwerking was niet voor niets een van zijn prioriteiten. Ds Luijk Wijchen

Foto door Ans Prosper

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen