CDA Wijchen: “Supermarkt hoort in het centrum”

Foto:

Wat het CDA Wijchen betreft hoort een nieuwe (discount)supermarkt in het centrum, grenzend aan andere winkels, en niet daarbuiten. Dit is essentieel voor het behoud van het Wijchense winkelgebied. Tijdens de aankomende raadsvergadering dient het CDA Wijchen hier een voorstel voor in.

Commissielid Joop Wassink hierover: “Ons raadsvoorstel schept duidelijkheid en daarmee ontstaat een grotere kans dat het leegstaande ‘oude Jan Linders pand’ aan de Touwslagersbaan dan ook eindelijk weer vol komt.”

Afgelopen donderdag stond de supermarktdiscussie weer op de agenda van de commissievergadering. CDA Wijchen heeft altijd bepleit dat een nieuwe (discount)supermarkt thuishoort in het centrum en niet daarbuiten. Een supermarkt direct grenzend aan andere winkels in het centrum zorgt namelijk voor veel combinatiebezoek. Dit is hard nodig om het Wijchense centrum aantrekkelijk en op peil te houden.

Ondanks het feit dat in 2015 besloten werd dat deze discussie voor vijf jaar gesloten zou zijn, werd toch een nader onderzoek ingesteld. Uit de resultaten van dit onderzoek blijkt dat een supermarkt binnen de bestaande bebouwing van het centrum de meest gewenste locatie is. Dus geen nieuwbouw-super op het Europaplein of De Bolster, zoals het college nu heeft voorgesteld.

CDA Wijchen is daarbij van mening dat de gemeente zich niet zomaar dient te schikken naar marktpartijen die de euro’s op het Europaplein al zien rollen. Daarom dient het CDA Wijchen tijdens de aankomende raadsvergadering een amendement in die vestiging van een nieuwbouw-super buiten het kernwinkelgebied uitsluit.

Hiermee wordt een belangrijke impuls gegeven aan het vitaal en sterk houden van ons prachtige centrum. Bovendien ontstaat zo een grote kans om tegenover het Kasteel, op de locatie van het oude gemeentekantoor, daadwerkelijk “iets moois voor Wijchen” te realiseren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen